:

konzumer archívum - 2008 szeptember

2008
szeptember

0

AMD: új belépőszintű Radeonok HTPC-kbe

2008. szeptember 30. 11:40

Az AMD ma két új, belépőszintű videokártyával egészítette ki DirectX 10.1-kompatibilis Radeon HD 4000-es grafikusvezérlő-sorozatát: a Radeon HD 4550 és 4350 ugyanarra a lapkára épül, a két kártya fizikai kialakításában és a képpuffer felépítésében és sebességében tér csak el egymástól -- mindkét megoldás elsősorban HTPC-k, azaz otthoni házimozi-PC-k jó ár/érték arányú grafikus megjelenítője lehet.

0

Olasz mobilszolgáltatónál kapható a BenQ zsebben hordható netterminálja

2008. szeptember 29. 15:14

Az olaszországi TIM mobilszolgáltatóhoz már megérkezett a BenQ parányi nettermináljának első szállítmánya. A zsebméretű számítógép a 4,8 hüvelykes kijelzőjére Wi-Fi adapterének használata mellett 7,2 Mb/s sebességű HSDPA adatkapcsolattal is képes internetes tartalmakat varázsolni.

0

Biztonsági kamerák és 360 fokban sugárzó hangfalak a Logitech bemutatóján

2008. szeptember 25. 09:01

Nem átütő erejű technológiai újításokat, hanem a felhasználók kényelmét fokozó, a felhasználási lehetőségeket bővítő termékpalettát mutatott be a Logitech a tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A lézeres egér, a hullámzó billentyűzet és szobai lejátszón lévő iPod-dokkoló megmarad, az új termékek adalékanyaga nem a technokrata igényeket elégíti ki, hanem a valós hétköznapi élethelyzetekből indul ki.

0

Alacsony fogyasztású S3 grafikus chip netbookokba

2008. szeptember 24. 13:47

Kimondottan alacsony fogyasztású mobil eszközökbe, leginkább netbookokba szánja új grafikus vezérlőjét a szebb napokat is látott S3 Graphics. A VIA divíziójaként tevékenykedő S3 új terméke a Chrome 400 ULP (Ultra Low Power) sorozat, amely alacsony fogyasztás mellett kínál DirectX 10.1 gyorsítást és 1080i/p HD-lejátszást.

0

Újabb Armani divattelefon a Samsungtól

2008. szeptember 23. 08:55

Ismét a Giorgio Armani divatcéggel közösen megálmodott dizájntelefont mutatott be a Samsung, Night Effect néven. A külcsín az Armani keze munkáját dicséri, míg a Samsung a szépség mellé igyekezett multimédiás a kor elvárásainak megfelelő műszaki funkcionalitást illeszteni.

0

Közeleg a Toshiba netbookja

2008. szeptember 19. 12:28

A Toshiba is beszáll a netbookok gyártói közé. Már viccből is így kezdjük az újabb gyártók érkezésével kapcsolatos mondatokat, sőt, inkább csak másoljuk a korábbi cikkek első sorait, kicserélve a gyártó nevét benne. Az új netbook 8,9 hüvelykes kijelzővel és egyedi megjelenéssel csábíthatja az igényesebb gépekre várókat.

0

Vezeték nélkül továbbítja a zenét a Creative új noteszgép-hangkártyája

2008. szeptember 18. 08:27

Újabb hangkártyával bővítette kínálatát a Sound Blaster bővítőkártyákkal egykor hatalmas sikereket elért Creative Labs. A 2005-ben debütált X-Fi termékcsaládhoz tartozó újdonság ezúttal nem asztali számítógépekbe, hanem notebookokba passzol, az ExpressCard bővítősínbe illeszkedő kiegészítő azonban nem csak hangminőségével próbál kiemelkedőt nyújtani.

0

Mozizásra optimalizált prémiumkategóriás notebookok már a HP-nál is

2008. szeptember 16. 15:01

A jelek szerint divatba jönnek a 16:9-es képarányú kijelzővel ellátott, elsősorban mozizásra optimalizált notebookok. Az ismert márkák közül egyebek mellett az Acer és a Sony után most már a világ első számú PC-gyártója, a HP is szerepeltet a kínálatában ilyen típusokat.

0

Lapolvasás az USB erejével: új LiDE szkennerek a Canontól

2008. szeptember 16. 11:20

Nagymértékben visszaesett az utóbbi években az önálló lapolvasók iránti kereslet, de annak idején a LiDE termékvonal megjelenésével a Canon tudott újat mutatni ezen a piacon. Idén ősszel két új modellel jelentkezik a gyártó.

0

A BenQ is beállt a sorba: két netbookja érkezik

2008. szeptember 16. 10:58

A BenQ is beállt a netbookok gyártói közé. Ebben, az utóbbi hónapokban többször is ismételt mondatban lasssan elég lenne a gyártó nevét cserélgetni, hiszen ez a múlt héten hangzott el a Samsunggal, és akkor sem nem először. A BenQ két új modellt is csatarendbe állít, melyek egymástól a kijelző méretében térnek el leginkább.

0

Szállítja 500 gigabájtos noteszmerevlemezeit a Western Digital

2008. szeptember 15. 10:23

A Western Digital pénteken útnak indította 500 gigabájtos noteszgép-merevlemezeinek első szállítmányát. A 9,5 milliméteres, szabványos magasságú tároló a SATA-csatolóval ellátott noteszgépekbe gondmentesen beépíthető.

0

Elindult a Dropbox online háttértár szolgáltatás

2008. szeptember 12. 17:44

Hosszas béta fázist követően elindult az online háttértárat kínáló Dropbox. A multiplatform szolgáltatás alapcsomagja bárki által ingyenesen igény bevehető, és némi pénzért további tárkapacitáshoz is juthatunk. A Dropbox klienssel adatainkat egyszerűen érhetjük el bárhonnan, és szinkronizálhatjuk akár több számítógép között is.

0

Netbookgyártó lesz a Samsung is, 10,2 hüvelykes gépet dob piacra

2008. szeptember 12. 10:14

Volt pár gyártó, akinél már elhangzott a mondat, melyet most a koreai gyártó esetében is meg kell ismételnünk: a Samsung is beáll a netbookok gyártói közé. Az új számítógép 10,2 hüvelykes, LED háttévilágítású kijelzőt és Intel Atom processzort alkalmaz majd.

0

Hírek a divat világából: összecsukható Microsoft-egér, virágmintás HP-notebook

2008. szeptember 10. 16:06

Látványos formájú egeret mutatott be a Microsoft, az Arc Mouse érdekessége nem csak a design, hanem az is, hogy összehajtható kivitele folytán kényelmes asztali és helytakarékos mobil egérként is bevethető. Az Arc Mouse vörös és fekete színben készül, vezeték nélkül csatlakoztatható a PC USB-portjához, és 60 dollárt kérnek érte.

0

Ár-teljesítmény bajnokok az AMD új Radeon HD 4600-as kártyái

2008. szeptember 10. 13:02

Középkategóriás termékekkel bővítette ATI Radeon 4000-es termékcsaládját az AMD. A Radeon HD 4670 és 4650 az RV730 kódnévre hallgató chipre épülnek, mely lényegesen kisebb területű a 4800-as sorozatot adó RV770 lapkánál is, még agresszívabb árazást téve lehetővé, kíméletlen versenybe kényszerítve bele az NVIDIA-t.

0

Okostelefonokhoz mérhető tudással jön a Sony Ericsson G705

2008. szeptember 9. 14:54

A főbb funkciókat tekintve már-már az okostelefonok tudását hozza egyszerűbb körítéssel a Sony Ericsson októberben érkező új mobiltelefonja. A G705 csúszka nagyméretű kijelzőt és egyebek mellett GPS-modult is tartalmaz, de szériafelszerelése lesz a Wi-Fi vezérlő is.

0

Áttörte a HP a 24 órás akkumulátoros üzemet EliteBook noteszével

2008. szeptember 9. 09:54

Elmúltak azok az idők, amikor még fejet hajtottunk a másfél órás akkumulátoros üzemidő előtt. Bár ma sem általános a teljes munkanapon át kitartó telepek alkalmazása, a HP ennél jóval tovább ment: speciális EliteBook 6930p notesze egy teljes napon keresztül képes folyamatos üzemre hálózati töltője nélkül.

0

Meglehetősen drága lesz az ASUS prémium-netbookja

2008. szeptember 8. 13:39

Az ASUS sikeres Eee PC netbook-sorozata mellett új, drágább, de egyben exkluzívabb modellsorral higítja a netbook piacot. A két terméksor egymástól a választott burkolatanyagokban feltétlenül eltér, így az ASUS duplázhatja a reflektorok rá eső fényeit.

0

LG-KC910: Válasz az iPhone-ra

2008. szeptember 4. 16:26

Hivatalosan is megerősítette az LG legújabb okostelefonjának érkezését, melyet a Magyarországon csak pár hónapja bemutatott Viewty utódja lesz majd. Az LG KC910, a divatos multimédia csúcstelefon, az iPhone által képviselt kategóriában harcol majd a vásárlók kegyeiért.

0

Visszahívják a Vaio TZ-sorozatú noteszgépeket

2008. szeptember 4. 14:30

Egy közel hatszázezer forintos noteszgéptől nem várná az ember, hogy gyártási, illetve tervezési hiba miatt a gyártónak vissza kelljen azt hívnia. A Sonyval most épp ez történt, a prémium ársávba tartozó TZ-sorozatának vásárlói szenvedik el most e kellemetlenséget.

0

Jövőre visszatérhet az FX sorozat az AMD processzorkínálatába

2008. szeptember 3. 17:17

[X-bit labs/HWSW] Lapértesülések szerint visszatérhetnek az AMD kínálatába az FX jelzéssel ellátott, csúcstelejesítményű asztali processzorok, kérdéses ugyanakkor, hogy a termékcsalád újra a régi fényében tündökölhet majd az Intel hasonló szegmensbe szánt megoldásainak árnyékában.

0

Megenyhült a Microsoft, jöhetnek a nagykapacitású HDD-kkel szerelt netbookok

2008. szeptember 3. 10:33

[DigiTimes/HWSW] Változtak a netbookokat építő számítógépgyártók részére kedvezményes áron kínált Windows XP Home operációs rendszerének licencfeltételei -- a Microsoft lazított a korábbi feltételrendszeren, mellyel saját maga, és a PC-gyártók érdekében leginkább azt kívánta elkerülni, hogy az olcsón kínált netbookok tudásukat és teljesítményüket tekintve ne jelenthessenek konkurenciát a teljes értékű noteszgépek számára.

0

Holnap mutatkozik be hivatalosan a Dell netbookja

2008. szeptember 3. 09:50

Ahogy arról korábban többször is hírt adtunk, a Dell is beszáll a netbook üzletbe, Inspiron Mini 910 gépével. A gyártó első ilyen terméke holnap, szeptember 4-én mutatkozik be hivatalosan.

0

Három olcsó asztali processzorral bővítette kínálatát az Intel

2008. szeptember 1. 19:47

Három új asztali processzort dobott piacra tegnap az Intel. A chipgyártó óriás a piac alsóbb szegmenseiben bővítette 45 nanométeres gyártástechnológiával előállított termékeinek kínálatát. Az új modellek megjelenése nem érinti sem az eddigiek elérhetőségét, sem az árukat.

0

Új hattintás technológia és 16 bites színmélységű feldolgozás az új Canon MP980 házi fotólaborban

2008. szeptember 1. 12:32

Frissen bejelentett PIXMA MP970 multifunkciós készülékét a szokványos fotónyomtatók és a PIXMA professzionális Pro nyomtatók közötti résbe pozicionálja a Canon. A stílusos PIXMA multifunkciós fotónyomtató sorozat legerősebb tagja az eddigieknél finomabb árnyalatképzést ígér, és lehetővé teszi a normál papírra történő hagyományos dokumentumnyomtatást is.