:

konzumer archívum - 2006 december

2006
december

0

Péntektől Opera böngészővel gazdagodnak a Nintendo Wii tulajdonosok

2006. december 19. 16:40

A ma reggel felreppent pletykák igen gyorsan igazolást nyertek: az Opera weboldalán megjelent információk szerint, majd a Nintendo percekkel később kiadott közleménye alapján december 22-én, azaz pénteken érkezik meg a vállalat webböngészője az igen keresett játékkonzolhoz. A ma reggeli meglepetés frissítést követően tehát rövidesen újabb csatorna lesz elérhető a Wii menüjében.

0

Jövőre már 7 megabittel száguldhatnak az adatok a T-Mobile 3G-s hálózatán

2006. december 15. 14:26

Hétfőtől lesz kapható a TMobile-nál a legújabb, hordozható számítógépekhez kínált Option Globetrotter GT MAX adatkártya, amellyel hazánk legnagyobb mobilszolgáltatójának harmadik generációs hálózatán több mint 3 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető lesz. A T-Mobile hálózata hónapok óta készen áll a még gyorsabb HSDPA-eszközök kiszolgálására, az első erre alkalmas adatkártya megjelenésére azonban mostanáig várni kellett.

0

Több mint háromszázezer Wii kelt el két nap alatt Európában

2006. december 13. 17:24

A Nintendo hivatalos sajtóközleménye szerint valódi repülőrajtot vett a vállalat következő generációs asztali konzolja, a Wii Európában: az apró masinából nem kevesebb mint 325 ezer darabot adtak el kontinensünkön két nap alatt, ezzel gyakorlatilag teljesen kimerítve az indulókészletet. A hazai és külföldi tapasztalatok szerint nem csak a konzol, hanem annak tartozékai is hiánycikkek, mind a Wiimote kontrollerből, mind a játékokból igen gyorsan elfogyott az a pár darab, amit a Nintendo a múlt pénteki startra képes volt kiszállítani.

0

Januárban mutatkoznak be a Lumus könnyű és divatos videoszemüvegei

2006. december 13. 14:40

Teljesen új alapokra helyezheti a személyi videolejátszást az izraeli Lumus, a januári Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatják a vállalat továbbfejlesztett, igen eredeti optikai megoldást alkalmazó videoszemüvegét. A hagyományos, nehézkes, LCD-paneles készülékekkel ellentétben a Lumus egy speciális optikai trükköt alkalmaz, így egy apró, tükrös rendszer révén stílusos, könnyű videoszemüvegek fejleszthetők.

0

A RIM szerint a Samsung BlackJack-je a BlackBerry másolata

2006. december 12. 13:24

[Engadget, HWSW] Nem lenne túl jó pókerjátékos a Samsung, sőt, a jelek szerint 21-ezésben is alaposan helybenhagynák. A BlackBerry-ket gyártó RIM nem sokat cicózott, pillanatok alatt keresetet nyújtott be a Samsung ellen a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ugyanis a vállalat szerint a koreai gyártóóriás új készüléke nem véletlenül hasonlít a vállalat Cingular szolgáltatónál forgalmazott üzleti mobiltelefonjára.

0

A mobilozás nem növeli a rák kockázatát

2006. december 7. 10:10

Egy 420 ezer mobiltelefon-tulajdonos bevonásával készült felmérés szerint a telefonálás nem növeli a rákos megbetegedések kockázatát. Egy dán kutatócsoport a 420 ezer mobiltulajdonos rákos megbetegedéseinek számát a teljes dán lakosságéval vetett össze és azt találta, a mobilok használata nincs összsfüggésben a betegség kialakulásának valószínűségével.

0

Médialejátszóként is használható a Samsung Ultra SGH-F500 mobiltelefon

2006. december 6. 14:36

A Samsung az általunk is bemutatott, Ultra-sorozatú i600 okostelefon mellett számos kiegészítőt, illetve két másik új Ultra telefont is bemutatott Hong Kongban, az ITU Telecom World kiállításon, melyet december 4 és 8 között rendeztek meg. Az új készülékek között kapott helyet az SGH-F500 készülék is, mely egy személyi videolejátszót (PMP) integrál a telefon házába.