:

dev archívum - 2005 április

2005
április

0

Két év múlva már leszállóágba kerülhet a digitális kamerák piaca

2005. április 29. 14:34

[News.com] A korábban megfogalmazott véleményekhez hasonló képet fest a közeljövő digitális kamera piacáról az IDC legújabb előrejelzése. A piackutató vállalat legfrissebb, tegnap publikált jelentése szerint a piac igen gyorsan telítődni fog, s csupán két év múlva már lejtmenetbe kerülhet.

0

Vírusos fertőzéshez vezethet egy egyszerű félreütés

2005. április 29. 10:45

[eWeek] Egy egyszerű elgépelés, a webcím félreütése is elegendő lehet ahhoz, hogy vírusok, kémprogramok és egyéb szörnyű digitális fenevadak támadják meg számítógépünket az interneten keresztül. Nem kell messzire menni egy ilyen sötét erő által uralt weboldal címéért, ugyanis a legnagyobb kereső, a google.com véletlen elgépelése is spyware alkalmazásokat telepítő, felbukkanó ablakok özönével lephet meg minket.

0

Ma este szabadul ki ketrecéből az Apple Tigrise

2005. április 29. 10:15

Az Apple Magyarországon is a világpremierrel egyidőben, április 29-én, ma este 18 órakor kezdi meg a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4 Tiger változatának forgalmazását. A hivatalos viszonteladók meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket és vásárlókat a mai napon. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

0

Frissítve: Aukciós biznisz kelet-európai módra

2005. április 28. 11:33

[iSITE] A dotkom vállalatok egyik ikonjának számító eBay aukciós portálhálózat lengyel oldalának beindításával nemrég megkezdte kelet-európai terjeszkedését. Az újabb portál, amely már a 27. a sorban, a már eddig is ismert felépítéssel, természetesen lengyel nyelven fogadja a látogatókat, az adás-vétel pedig zlotyiban folyik. Népességéből és az emberek internetezési szokásaiból fakadó nagyságából adódóan a lengyel piac a legvonzóbb a régió országai közül.

0

Merevlemezes és autofókuszos kamerával szerelt mobilok a Nokiától

2005. április 27. 13:07

Meglepően friss fejlesztéseket tartalmazó, a konkurensek legújabb kihívásaira választ adó okostelefonokat mutatott be ma Amszterdamban, Cancunben, Hong Kongban és Kuala Lumpurban a Nokia. Az új Nokia N90, N91 és N70 mobiltelefonok nagy felbontású, autofókuszos, minőségi optikával ellátott digitális kamerát, illetve az N91-es modell 4 gigabájtos merevlemezt tartalmaz.

0

Kémprogramok elleni védekezésre is alkalmas a NOD32

2005. április 27. 10:01

A magyar nyelven is elérhető NOD32 antivírus alkalmazás hatékonyan védhet a kémprogramok ellen is, ezt tanúsítja, hogy a neves West Coast Labs teszteken a NOD32 CheckMark minősítést kapott a Spyware kategóriában is. A Spyware elleni minősítés megszerzésével a NOD32 a West Coast Labs Content Security tesztjein az összes kategóriában megszerezte a laboratórium elismeréseit. A NOD32 korábban az Anti-Virus Level 1 és Anti-Virus Level 2, valamint a Trojan díjakat is elnyerte.

0

Fekete doboz a Windowsban

2005. április 26. 14:58

[News.com] A Microsoft a szoftverhibák, lefagyások elleni hatásosabb küzdelem reményében valóságos fekete dobozt épít a Windowsba. Az eszköz a már meglevő hibajelentő továbbfejlesztett változata lesz, amely a jelenleginél sokkal több információt küld a hiba körülményeiről, például hogy milyen szoftverek futottak, vagy hogy a felhasználó milyen dokumentumokat nyitott meg. Ezt úgy kell elképzelni, mint a repülőgépeken az adatrögzítőt, bármi probléma fellép, ott a fekete doboz és segít megérteni, mi történt -- mondta Bill Gates.

0

Már az ifjú titánok is nevezhetnek a World Cyber Games e-olimpiára

2005. április 26. 10:49

A World Cyber Games világméretű szervezője, az ICM kihirdette a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték-bajnokságának új, idei évadra érvényes szabályait. A Sasmung által támogatott játékok magyarországi döntőjét várhatóan szeptemberben rendezik meg.

0

Újra megemelné az ADSL sávszélességét a Matáv?

2005. április 25. 11:38

Újabb sávszélességemelést tesztel a Matáv -- fórumozóink újabb sávszélesség-duplázásról, illetve a 3 megabit/s-os csomagok esetén 4 megabit/s-ra emelésről számoltak be az elmúlt napokban. Az 512 kbit/s-os csomagok 1 megabit/s-os sávszélességűre, a 1,5 megabit/-osok pedig 3 megabit/s-osra nőttek egyes telefonközpontok előfizetőinél.

0

Folyamatosan növeli holografikus adattároló lemeze kapacitását az inPhase

2005. április 22. 10:03

[INQUIRER, HWSW] Az InPhase Technologies folyamatosan fejleszti holografikus rendszerű adattároló megoldása kapacitását: az amerikai National Association of Broadcasters (NAB) 2005 rendezvényen a vállalat bemutatta legújabb prototipusát, mely 50 százalékkal több, 300 gigabájtnyi adatot tárolt el egyetlen 130 mm-es lemezen.

0

Think Xtra nyereményjáték

2005. április 22. 09:22

A Think Xtra multimédiás termékeinek hazai megjelenése alkalmából nyereményjátékot hirdet a HWSW olvasói részére. A nyereményjáték egy héten át, április 29-én éjfélig tart. Összesen három kérdésre kell helyesen válaszolnia annak, aki meg szeretné nyerni a fődíjat, egy Think Xtra Photo Viewer többfunkciós készüléket, illetve öt csomag Think Xtra írható DVD-lemezt. A díjakat a három kérdés mindegyikére helyes választ adók között sorsoljuk ki. A kérdések helyes megválaszolásához érdemes meglátogatni a Think Xtra magyar weboldalát .

0

A Sulinet Expressz sötét oldala

2005. április 22. 09:01

Nem újítják meg a Sulinet Expressz szállítói keretszerződéseit, hanem egy teljesen új pályázatot írnak ki , ami az eddigieknél lényegesen szigorúbb feltételeket szab a pályázó vállalatok számára. Optimistán azt mondhatjuk, a szigorúbb pályázati feltételek miatt javulni fog a lakossági kiszolgálás, egyszerűbb lesz a garanciális ügyintézés, a pesszimista megközelítés azonban azt súgja, a sulinetes termékek drágulni fognak. Lássuk, hogy is alakult a Sulinet Expressz eddigi története.

0

Jól megy az eBaynek

2005. április 21. 11:38

Jól megy az a népszerű internetes aukciós portált üzemetető eBaynek, a vállalat bevétele a legutóbbi negyedévben harmadával emelkedett, nyeresége pedig 28 százalékkal ugrott meg. A cég megemelte éves előrejelzését is. A pénzügyi jelentés ugyanakkor arra utaló jeleket tartalmaz, hogy az eBay rakétaszerű emelkedése lassul, ami aggasztja az elemzőket, befektetőket.

0

Háromszázmilliárd forint az informatikai infrastruktúra fejlesztésére

2005. április 21. 11:18

Többszáz milliárd forint fejlesztési forrás bevonását javasolja az elkövetkező években az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) megbízásából a Telkes Tanácsadó Rt. vezette tanácsadói konzorcium által elkészített Nemzeti Szélessávú Stratégia (NSZS).

0

Az AMD kétmagos processzorai is elstartoltak

2005. április 21. 07:38

Erőltetett versenyfutás ért véget a héten a világ két legmeghatározóbb processzorgyártója között. A tét nem kevesebb volt, mint hogy ki jelenik meg a világon először kétmagos x86-proceosszorral. Az elsőséget váratlanul az Intel kaparintotta meg magának hétfőn, helyi idő szerint délután háromkor, mikor is útjára bocsájtotta első, két aggyal rendelkező gyermekét, a Pentium Extreme Edition 840-et.

0

Firefox: valóban biztonságosabb?

2005. április 20. 10:58

[News.com] A Mozilla Foundation tegnap kiadta a Firefox böngésző 1.0.3-as verzióját , amely számos biztonsági javítást tartalmaz. A fejlesztők azt tanácsolják minden Firefox-felhasználónak, hogy telepítsék a legújabb kiadást. A nyílt forrású böngészőn dolgozó programozók villámgyorsan befoltozták azt a hétfőn nyilvánosságra került biztonsági rést, amelyet kihasználva a támadók tetszőleges programot telepíthettek a Firefoxot futtató internetezők számítógépére, vagy ellophatták személyes adataikat.

0

A vásárlók érdekében változik a Sulinet Expressz program

2005. április 19. 15:09

Az Oktatási Minisztérium honlapján olvasható információk szerint a Sulinet Expressz Projekt Tanács április 15-i ülésén arról döntött, hogy nem kerülnek meghosszabbításra a Sulinet Expressz I. és Sulinet Expressz II. keretszerződések, és visszavonják a Sulinet Expressz II. pályázat jelentkezési és pályázati felhívását is. Ennek megfelelően a mai naptól a Sulinet II. pályázat alapján szállítói jelentkezés már nem nyújtható be. A Projekt Tanács ugyanakkor meghirdeti a Sulinet Expressz  Egész életen át tartó tanulás  Tudásalapú társadalom III. pályázatot.

0

Idén is lesz HP Integrity Szoftverfejlesztő Fesztivál

2005. április 19. 14:38

A HP Magyarország 2005. május 4. és 5-én immár második alkalommal rendezi meg partnereivel, a Microsofttal, az Oracle-lel, az Intellel, a BEA-val és az SAS-al közösen a HP Integrity Szoftverfejlesztői Fesztivált. A HP a tavalyi nagysikerű rendezvényt folytatva idén is egy fesztivál jellegű rendezvény keretében ad újabb lendületet a hazai szoftverfejlesztők HP Integrity szerverekre történő portolásának.

0

A Microsoft formátumát használja HD-DVD lemezein a Warner Bros. Studios

2005. április 19. 13:23

A tegnap megnyílt NAB2005 (National Association of Broadcasters, ) kiállításon a Warner Bros. Studios és a Microsoft közösen bejelentette, hogy a hollywoodi kiadó Windows Media Video 9 (VLC-1, WMV HD) kódolással rögzíti nagyfelbontású, HDTV-kre szánt filmjeit a várhatóan negyedik negyedévben megjelenő HD-DVD lemezeken. Az NAB az egyik legjelentősebb elektronikus médiával foglalkozó esemény az Egyesült Államokban.

0

Kinyírja a Javát a legújabb Mac OS X frissítőcsomag

2005. április 19. 12:28

[News.com] Haragosak a Macintoshon dolgozó webfejlesztők és az egyszerű felhasználók is: az Apple ahelyett, hogy problémákat szüntetett volna meg legújabb rendszerfrissítő csomagjával, néhány gépen egyszerűen használhatatlanná tette a Java környezetet. A pénteken elérhetővé tett 10.3.9-es szervizcsomag valószínűleg az utolsó nagyobb Mac OS X frissítés a 10.4-es Tigris április végi megjelenése előtt.

0

Beszéddel is utasítható az Opera webböngésző új változata

2005. április 19. 10:47

[HSW] Az Opera Software bejelentette, hogy elérhetővé vált az Opera webböngésző legújabb, 8-as kiadása. A Windows és Linux operációs rendszerek alá letölthető új verzió gyorsabb, biztonságosabb böngészést tesz lehetővé.

0

A Longhorn sokkal több lesz, mint a Windows XP harmadik javítócsomagja

2005. április 18. 09:28

[eWeek/Microsoft Watch/HWSW] Hosszú hallgatás után ismét elindult a Longhornnal kapcsolatos információ-lavina. Az elmúlt másfél évben fokozatosan kezdett úgy tűnni, hogy a Longhorn nem fog olyan sok újdonságot felvonultatni, mint amit a 2003 végi Professional Developers Conference alapján sejteni lehetett , azonban Jim Allchin, a szoftveróriás platform csoportjának vezetője kiemelte: a Longhorn sokkal többet nyújt majd, mint amire a Windows XP harmadik javítócsomagja képes lehetne.

0

Nemsokára bárki szerkesztheti az Encarta enciklopédia tartalmát

2005. április 18. 09:12

[Associated Press] Sokakkal előfordult már, hogy egy enciklopédia olvasása közben felkiáltanak: ez így nem igaz, vagy ezt kihagyták innen!. A Microsoft Encarta enciklopédiában többek között az ehhez hasonló megkereséseknek a hatására hamarosan elérhető lesz egy olyan funkció, amivel -- elméletben -- bárki lehet a tartalmi oldalak szerkesztője.

0

Informatikai biztonsági tudáspróba a Microsofttól

2005. április 15. 16:46

Informatikai biztonsággal kapcsolatos nemzetközi erőfeszítései részeként a Microsoft elindítja 19 európai országot érintő online kvízjátékát, a Gatekeeper Tesztet . A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai biztonság területének fontosságára, valamint lehetőséget nyújtson a biztonsági szakembereknek tudásuk gyarapítására és egyben összemérésére.

0

Két napon belül letölthető lesz az OpenOffice kritikus frissítése

2005. április 13. 14:09

[eWeek] Az OpenOffice.org elismerte, hogy komoly biztonsági rés található az ingyenesen letölthető irodai programcsomagban, az OpenOffice stabil (1.1.4-es és korábbi), illetve fejlesztői változataiban. A buffertúlcsordulással kiaknázható hibát már befoltozták a fejlesztők egy patch segítségével.

0

Tíz gigabites közvetlen kapcsolat az Axelero és az Interware között

2005. április 11. 16:24

A Matávval történt egyeztetéseket követően az Axelero előfizetői már közvetlen, 2 Gbps sávszélességű kapcsolaton érhetik el az Interware-nél lévő szerverek tartalmát, de a hosszú távú stratégiai megállapodás szerint a sávszélességet még az idén 10 Gbps-re emelik. Az Interware a legnagyobb hazai hosting szolgáltató, a vállalatnál elhelyezett szerverekről történő adatletöltésben az axelerósok járnak az élen, őket követik holtversenyben a UPC előfizetői, illetve az egyetemi hálózat felhasználói. Az Interware ma már az Axelero, a UPC és az egyetemi háló felé is saját kapcsolattal rendelkezik.

0

Egyre inkább hozzászokunk a spamhez

2005. április 11. 10:34

[News.com/HWSW] Egy felmérés szerint a spamek terjedése miatt az emberek egyre kevésbé bíznak az e-mailekben. A Pew Internet and American Life Project által elvégzett kutatás azt találta, hogy az amerikai internetezőknek csak 53 százaléka bízik az e-mailekben, szemben az egy évvel korábbi 62 százalékkal.

0

Windows-frissítésnek álcázza magát egy trójai

2005. április 11. 09:32

[News.com] A Sophos biztonsági cég arra figyelmezteti az internetezőket, hogy egy, látszólag a Microsofttól érkező e-mail trójai programokat telepíthet a számítógépekre.

0

Miért nincsenek női notebookok?

2005. április 8. 16:31

Vajon miért van az, hogy a hardveripar még nem fedezte fel magának a nőket? Persze most nem rózsaszín alaplapokra meg Tom Ford által formatervezett videokártyákra gondolok, hanem például notebookokra. A mobiltelefon-gyártók már régóta készítenek kifejezetten nőknek szánt modelleket, amelyek nem csak külsejükben, hanem tartalmukban is a gyengébb nem igényeihez igazodnak, például kalóriaszámlálót, aranyos háttérképeket és csengőhangokat tartalmaznak.

0

Letölthetők az ATI legújabb, áprilisi meghajtóprogram-csomagjai

2005. április 8. 09:40

Helyből, FTP-szerverünkről is letölthetők az ATI Radeon videokártyákhoz készült Catalyst meghajtóprogram-csomagok legújabb, 5.4-es verziószámú, áprilisi változatai. Szerverünkön a Catalyst Control Centert is tartalmazó, 32 megabájtos csomagot is elérhetővé tettük a normál vezérlőpulttal felszerelt változat mellett. A Catalyst csomagok minden ATI Radeon videokártyát támogatnak.

0

Súlyos biztonsági rést találtak az eTrust behatolásfigyelő szoftverében

2005. április 7. 11:33

[eWeek] Az iDefense Labs súlyos, DoS (Denial of Service, túlterheléses) támadásra lehetőséget nyújtó biztonsági rést fedezett fel a Computer Associates eTrust behatolásfigyelő szoftverében. A hibát a vállalat rendkívül gyorsan javította, a 3.0 és 3.1-es szoftververziókhoz készült frissítés máris letölthető a vállalat terméktámogatási weboldaláról .

0

Használhatatlanná teszi az okostelefonokat az első igazán kártékony mobilvírus

2005. április 7. 09:25

A korábbi figyelmeztetések nem voltak alaptalanok: az F-Secure bejelentette, hogy tegnap egy új, valóban kártékony mobilvírust, trójait fedezett fel. A Fontal.A névre keresztelt kód feltelepülését követően használhatatlanná teszi a fertőzött mobilkészülékeket. Jelenleg a kártevő eltávolításának egyetlen módja a telefon újraformatálása, mely azt eredményezi, hogy a telefon tulajdonosa minden telefonban tárolt adatát elveszíti.

0

Netezni legyen menő és szexi

2005. április 7. 09:14

Vivien március 27-én ünnepelte huszonhetedik szülinapját. A hosszú, szőke hajú helyes lány felszolgáló, szeret vásárolni, bulizni, pasizni a neten, és a Black Eyed Peas a kedvenc együttese. Barátnője Ivett, aki szintén csinos, hosszú fekete haja van, HR-asszisztensként dolgozik. Szabadidejét olvasással, netezéssel szereti tölteni, és valószínűleg szívesen elutazna Olaszországba Jude Law-val. De mi is ez az egész? Egy ADSL-hirdetés.

0

Megjelent az MSN Messenger 7.0 és a Microsoft blogszolgáltatása

2005. április 7. 09:04

[eWeek/HWSW] A Microsoft szerdán tette mindenki számára elérhetővé az MSN Spaces névre hallgató blogszolgáltatás végleges verzióját, valamint ezzel egy időben a vállalat MSN részlege megjelentette az FTP-szerverünkről is elérhető MSN Messenger 7.0-t , ami azonnali üzenetküldési lehetőséggel vértezi fel az operációs rendszert, és összeköti a Messenger képességeit a blogszolgáltatással is.

0

Támogatja a Doom 3 akciójáték térhangzását a bétás Creative meghajtóprogram

2005. április 6. 17:01

[Clubic.com] A Creative és az id Software még tavaly nyáron, a Doom 3 akciójáték megjelenését követő hetekben jelentette be, hogy a szoftver az év végéig egy patch segítségével támogatni fogja a Creative EAX Advanced HD technológiáját. A Creative Audigy 2 hangkártyák tulajdonosai tehát teljes hardveres gyorsítást és térhatású hangot élvezhetnek majd a játék alatt.

0

Nagyvárosokban és a Balaton körül bővül tovább a Pannon GSM EGDE-hálózata

2005. április 6. 14:47

A Pannon GSM bejelentette, hogy mobil szélessávú EDGE-hálózata március végétől már Budapest egész területén elérhető az ügyfelei számára. A hagyományos GSM/GPRS adatátvitelnél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet és ennek köszönhetően a mobil szolgáltatások egyre bővülő sorát biztosító szélessávú rendszer kiépítését most a vidéki nagyvárosokban és a Balaton környékén folytatja a mobilszolgáltató.

0

Újabb biztonsági rést fedeztek fel a Firefox böngészőben

2005. április 6. 11:16

[News.com] A Secunia biztonsági cég szerint súlyosan sebezhető a nyílt forrású Firefox böngésző, az 1.0.1 és 1.0.2 változatok olyan biztonsági rést tartalmaznak, amelyeken keresztül a támadó hozzáférhet a memóriában tárolt adatokhoz. A hibát a JavaScripteket végrehajtó programrészben fedezte fel a Secunia.

0

Megszűnhet a Sulinet adókedvezménye

2005. április 5. 16:07

Elkészült az Adóreform Bizottságnak az adórendszer átalakítására vonatkozó javaslata, a Pénzügyminisztériumhoz eljuttatott összefoglaló szerint a bizottság többek között megszüntetné a Sulinet adókedvezményt is. A Pénzügyminisztérium honlapján is elolvasható dokumentum azonban egyelőre csupán javaslat és mindössze egyetlen helyen említi a Sulinet programot, a 36. oldalon. Megszüntetésre javasoljuk a fogyasztást ösztönző Sulinet kedvezményt és megfontolásra javasoljuk az oktatáshoz kötődő kedvezmények fokozatos megszüntetését is -- áll az anyagban.

0

Pert indítana a CherryOS Mac-emulátor ellen az ellopott kódrészlet egyik tulajdonosa

2005. április 5. 14:34

[Slashdot] Miután sikertelenül próbálta felvenni a kapcsolatot a CherryOS kiadójával , a nyílt forráskódú PearPC Macintosh emulátor egyik fejlesztője most adománygyűjtésbe kezdett, hogy ügyvéd és bíróság segítségével akadályozza meg saját, ellopott kódjának üzleti felhasználását. A CherryOS Mac-emulátor első letölthető, kipróbálható és megvásárolható változata március elején várt elérhetővé.

0

Észt adathalász akadt a rendőrség horgára

2005. április 5. 13:28

[News.com/HWSW] Az észt rendőrség letartóztatott egy fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy számítógépes adathalászat (phishing) segítségével illetéktelenül jutott banki adatokhoz és ezeket felhasználva többmillió eurót szerzett.

0

A tervezettnél kevesebbet fog tudni a Sun N1 Grid

2005. április 5. 10:31

[eWeek/HWSW] A Sun Microsystems ismét karcsúsította az N1 Grid elosztott rendszerekkel kapcsolatos. kezdetben jóval nagyobb léptékű terveit, valamint korábbi ígéreteivel ellentétben bejelentette, hogy az N1 Grid és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások a szóba jöhető hardverplatformokra nem jelennek meg egyszerre.

0

A trükkös felbukkanó reklámokat is képes kiszűrni a Firefox

2005. április 5. 10:21

[News.com] A Mozilla Foundation egy béta állapotú plugin segítségével kívánja blokkolni az egyre gyakrabban tapasztalható, trükkös felbukkanó ablakok áradatát. Bár a Firefox webböngésző rendelkezik felbukkanó ablakok menedzselését lehetővé tévő beépített modullal, ez a komponens nem képes kezelni a pluginek, például Java programok és Flash animációk által megnyitott ablakokat.

0

Az Adobe bemutatta a Creative Suite szoftvercsomag új változatát

2005. április 4. 15:48

Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe Creative Suite új verzióját. Az Adobe Creative Suite 2 Premium Edition változatában az Adobe szoftvereinek új változatai, az Adobe Photoshop CS2, az Adobe InDesign CS2, az Adobe Illustrator CS2 és az Adobe GoLive CS2 a vadonatúj Version Cue CS2-vel együtt kaptak helyet. A nemrég megjelent Adobe Acrobat 7.0 Professional szintén része ennek komplett megoldást nyújtó szoftvercsomagnak.

0

Feneketlen postafiók a Google-től

2005. április 4. 13:31

[CNET News/HWSW] Aki úgy vélte eddig, egy gigabájtnyi e-mail tárhely elképesztően sok, az most gondolja át újra. A Google pénteken, április elsején megduplázta az eddig sem szerény kapacitású Gmail fiókok területét. Ez azonban még mindig semmi: a rendelkezésre álló hely folyamatosan, másodpercről másodpercre bővül, és péntek óta már több mint 8 megabájttal haladja meg a 2 gigabájtot -- amivel már az ICQ kétgigabájtos szolgáltatását is legyűri.

0

Kétnapos programozói versenyt hirdet az IBM

2005. április 1. 13:24

Az egyetemi és főiskolai hallgatók immár harmadik alkalommal mérhetik össze szakmai ismereteiket az IBM nevével fémjelzett kétnapos programozói bajnokságon . A korábbi években vidéken rendezett verseny helyszíne idén a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara lesz. A diákok háromfős csapatokban jelentkezhetnek, de a versenyző csapatok összeállítására és nevezésre a tanároknak is adatik lehetőség: a szervezők elsősorban az oktatóktól várják a legjobb diákjaik közül kiválasztott programozókat.

0

Az internetezők tájékozottabbak

2005. április 1. 09:55

Ma még főleg az érettségivel, illetve egyetemi végzettséggel rendelkezők használják otthonukban az internetet, de megindult és folyamatosan növekszik világháló elterjedtsége az alacsonyabb társadalmi státuszúak körében is -- derül ki az Ariosz Kft. által az Informatikai és Hírközlési Minisztérium részére végzett kutatásból.