:

dev archívum - 2004 november

2004
november

0

Országos DVD-kölcsönző szolgáltatást indított a filmdirekt Kft.

2004. november 18. 18:15

Országos DVD-kölcsönző szolgáltatást indított a filmdirekt.hu webcímen a filmdirekt Kft. Az egyetlen hazai országos kölcsönzőből havi fix díjért, egy kedvezményes DVD-film áráért kölcsönözhetünk ki az interneten keresztül korlátlan számú DVD-filmet.

0

Két órányi ingyenes SkypeOut telefonhívás a Logitech headsetjeihez

2004. november 18. 17:12

A Logitech és az internettelefóniára (VoIP) specializálódott Skype bejelentette, hogy megállapodásuk értelmében az Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban forgalmazott USB-s headsetekhez (mikrofonos fejhallgatókhoz) két órányi SkypeOut szolgáltatásra jogosító kupont mellékelnek. A kupon két órányi ingyenes hívást tesz lehetővé a Skype szoftver segítségével mobil- vagy vezetékes telefonszámokra, világszerte.

0

Biztonságossá teszi a Windows-alapú szervereket a Kerio új tűzfala

2004. november 18. 14:44

Megjelent a Kerio Technologies legújabb terméke, a Kerio ServerFirewall, mely a Windows-alapú kiszolgálók védelmét ellátó, böngészőn keresztül menedzselhető szoftveres tűzfal. A Kerio ServerFirewall fejlett szűrési képességeivel, betörésvédelmi rendszerével és az alkalmazott application hardening szabályokkal képes megakadályozni a különböző biztonsági rések kihasználását, védelmet nyújtva a lehetséges támadások ellen a biztonsági frissítések telepítéséig.

0

Digitális műsorszórás -- hazai tapasztalatok első kézből

2004. november 10. 09:37

A nemrég hazánkban is megkezdődött digitális műsorsugárzás már most több százezer család számára nyújthat jobb minőségű tv-vételt. A kiskereskedők már megkezdték a különböző vevőegységek és PC-s kártyák forgalmazását is. Tesztünkben két TechniSat DVB-T vevőkészülékkel szerzett tapasztalatokról számolunk be.

0

Decembertől jelentősen gyorsul a UPC chello internetszolgáltatása is

2004. november 4. 15:41

A UPC Magyarország bejelentette, hogy a Matáv tegnapi lépéséhez hasonlóan jelentősen növeli a chello internetszolgáltatásán keresztül elérhető adatforgalmi sebességeket. A kábeltévés társaság a chello classic szolgáltatás esetén a duplájára, a chello plus esetén pedig a háromszorosára gyorsítja az internetkapcsolat maximális sávszélességét. A megnövelt sebességű kapcsolatot a szolgáltató változatlan áron biztosítja.

0

Pereket indítanak a filmstúdiók is

2004. november 4. 12:48

A lemezkiadók után a filmstúdiók is bíróságon vennének elégtételt azokon, akik mozibajárás és DVD-vásárlás helyett az interneten keresztül, illegálisan jutnak filmes élményekhez. Belsős források szerint az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) hónapokig vizsgálta, milyen lépéseket tehet a filmek internetes terjedése ellen, végül a jogi eljárás mellett döntött, hamarosan tehát újabb perek várhatók, ezúttal nem a zenéket, hanem a mozifilmeket megosztó internetezőkkel szemben.

0

Megduplázza az ADSL internetelérések sávszélességét a Matáv

2004. november 3. 15:56

Mikulásruhába bújik a Matáv és virgács helyett sávszélességet osztogat: lapunk értesülései szerint az egykori monopólium szolgáltatási területén élők hamarosan jelentős sebességváltozást tapasztalhatnak ADSL internetelérésük kapcsán, választott internetszolgáltatójuktól függetlenül. Az alaphálózati hozzáférést, magát az ADSL-kapcsolatot biztosító Matáv ugyanis hosszas tesztelést követően úgy döntött, hogy november 16-ától kezdődő folyamat eredményeként jelentősen megemeli az ADSL-hozzáférések sávszélességét, így az ügyfelek gyorsabban internetezhetnek, változatlan ár mellett.

0

Vírus buzdít a népszavazáson való részvételre?

2004. november 3. 15:36

Ismeretlen feladó egy kéretlen levélben buzdítja a kettős állampolgársággal kapcsolatos szavazáson való részvételre a polgárokat. Ennyi derült ki egy ma hajnal óta terjedő levél kapcsán. A népszavazást a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) kezdeményezte, ám honlapjukon ott a figyelmeztetés: a kéretlen leveleket nem ők küldték.

0

Blog: népi újságírás

2004. november 3. 09:28

Attól, hogy valamiről sokat beszélünk, nem biztos, hogy tudjuk is pontosan miről is van szó. Néhány éve az internetes "portál" volt a slágertéma, mostanában a blogról esik gyakran szó. Az "én-blogok" általában csak egy szűkebb baráti körnek szólnak, sokszor olyan nyelven íródnak, mely eleve kizár minden kívülállót a kommunikációból.

0

Az első magyar teszt a Half-Life 2 játékról

2004. november 2. 14:01

November 5-től érdemes figyelni az újságárusokat, a PC.Games magazin legújabb száma számtalan meglepetéssel, és újdonsággal szolgál: a magyarországi kiadványok közül ez a lap közöl elsőként tesztet a régóta várt Half-Life 2-ről.

0

Az ATI is lehetővé teszi két videokártya összekapcsolását

2004. november 2. 12:24

[The Inquirer] A céghez közeli pletykák szerint az ATI Technologies is hamarosan előáll egy olyan megoldással, amely segítségével összekapcsolható két PCI Express felületű grafikus kártya, közel megkettőzve a teljesítményt. A kanadai cég egyelőre a fejlesztések kezdeti stádiumában tart, azonban jövőre már működő termékkel kíván előrukkolni. Az ATI új alaplapi chipsetet is piacra dob majd, amely lehetővé teszi két PCI Express felületű videokártya működtetését.

0

Drága a szélessáv vidéken

2004. november 2. 10:45

Jóval drágább az ADSL-hozzáférés azokon a területeken, ahol nem a Matáv az alaphálózati szolgáltató. Míg a volt országos monopolszolgáltató akciói egymást érik, a kisebb szolgáltatók ügyfelei néha csak a listaárból választhatnak, esetleg valamilyen ajándékkal kell beérniük díjkedvezmény, vagy a belépési díj elengedése helyett. A legkisebb területtel bíró Monortel egyik leendő ügyfele megelégelte a dolgot, és felhívta a Gazdasági Versenyhivatal figyelmét a jelenségre.