:

biztonság archívum - 2004 május

2004
május

0

Megjelent az első 64 bites vírus

2004. május 28. 13:01

A Symantec csütörtökön bejelentette, hogy felfedezte az első olyan vírust, amely 64 bites Windows rendszereken terjed. A biztonsági cég szakemberei azonban siettek leszögezni, hogy a W64.Rugrat.3344

0

Eljött a cserélhető mobil grafikus vezérlők korszaka

2004. május 18. 12:08

Az NVIDIA és több vezető noteszgépgyártó -- AOpen, Quanta, Uniwill, Wistron -- lehetővé tenné a grafikus vezérlők egyszerű cseréjét. A PCI Express felületű mobil grafikus alrendszereket tartalmazó szabványos modul bevezetése lehetővé tenné a notebookgyártók számára, hogy a korábbinál hamarabb elkészülhessenek a termékeikkel, illetve egy notebookból könnyen több, eltérő grafikus vezérlővel rendelkező modellt dobhatnak piacra az eltérő igényű vevők számára.

0

Több mint duplájára emelkedett a Synergon profitja

2004. május 14. 13:38

A hazai és regionális informatikai ipar egyik meghatározó, hazai tulajdonú megoldásszállítójának, a Synergon csoportnak első negyedéves 5,03 milliárd forintos árbevétele gyakorlatilag megegyezik az előző év hasonló időszakának teljesítményével, miközben üzemi eredményét 39 százalékkal 59 millió, adózási utáni eredményét pedig 113 százalékkal 79 millió forintra sikerült növelnie. A növekedés mértéke elsősorban az alacsony bázisnak köszönhető.

0

Befejezi analóg videokameráinak gyártását a Canon

2004. május 14. 12:32

A japán, irodai berendezéseket és képfelvevőket gyártó óriás Canon bejelentette, hogy még az idei év során befejezi a hagyományos, analóg videokameráinak gyártását és forgalmazását. A vállalat ezután kizárólag a digitális eszközök piacára kíván a továbbiakban fókuszálni.

0

A Network Associates a Trusted Computing Group szövetség tagja lett

2004. május 13. 11:03

A Las Vegas-i NETWORLD + INTERPOP konferencián a Network Associates bejelentette, hogy csatlakozott a Trusted Computing Group (TCG) nyílt iparági standard szövetségéhez, melynek specifikációi a gyártókat segíti biztonságos termékek készítésében, a felhasználók kritikus fontosságú adatainak, információinak védelmében.

0

Webalapú irodai szoftvert fejleszt az IBM

2004. május 11. 15:45

Az IBM hétfőn bejelentette, hogy webalapú irodai szoftvercsomagot fejleszt. A Lotus Workplace stratégia keretén belül készülő programok között email-kliens, szövegszerkesztő, táblázatkezelő és adatbázis alkalmazás lesz. A megoldás előnye, hogy a szoftvereket akármilyen hardveren és operációs rendszeren lehet használni, amelyen webböngésző futtatható, ráadásul egyszerűsíthetőek a felügyeleti és menedzsment feladatok.

0

A Microsoft cáfolja, hogy kalózváltozatokon is települne a Windows XP második szervizcsomagja

2004. május 11. 13:22

A Microsoft szóvivője végre tiszta vizet öntött a pohárba és cáfolta a korábbi értesüléseket: a júliusban megjelenő második Windows XP szervizcsomag ugyanolyan -- egyszerűen megkerülhető -- védelemmel fog rendelkezni, mint az SP1. A Service Pack 2 egy egyszerű sorozatszám-ellenőrzést követően engedélyezi, vagy tagadja meg a rendszer frissítését.

0

A Vodafone továbbra is a Nokia harmadik generációs mobilhálózati megoldásait használja

2004. május 10. 18:15

A Vodafone a Nokiával kötött szerződést a Vodafone Australia és a Vodafone New Zealand WCDMA 3G hálózati infrastruktúrájának szállításáról. A megállapodás értelmében a Nokia teljes 3G gerinc- és rádióhálózatot szállít, valamint kiegészítő szolgáltatásokat biztosít a hálózat üzemeltetéséhez. A szerződés szerint a Vodafone a Vodafone Australia létező GSM és GPRS gerinchálózati berendezéseinek kulcsfontosságú elemeit Nokia központokra cserélheti.

0

Előtérben a biztonság: kalózmásolatokon is telepíthető lesz a Windows XP második szervizcsomagja

2004. május 10. 10:42

Az ázsiai Computer Times Microsoft által is megerősített információi szerint a Windows XP operációs rendszer következő nagy frissítőcsomagja, a várhatóan júliusban megjelenő SP2 szervizcsomag nem csak a valódi licenccel rendelkező változatokra, hanem a kalózkópiákra is feltelepíthető lesz majd. A Windows XP első szervizcsomagját számos közismert, kalózkulccsal telepített Windows XP-re nem lehetett feltelepíteni.

0

Rekordforgalmat ért el áprilisban a TSMC

2004. május 10. 09:41

A világ két legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) és a United Microelectronics Corp. (UMC) pénteken erős áprilisi forgalomról számolt be. A piacvezető TSMC rekorderedményt ért el a fogyasztói elektronikai eszközök iránti rendkívüli keresletnek köszönhetően.

0

Elfogták a Sasser és Phatbot vírusok íróit

2004. május 10. 09:09

[Szezám] Pénteken Németországban az észak-németországi Waffensen városkában letartóztatták a Sasser vírusok íróját, egy 18 éves férfit. A fiatalember, aki számítástechnikát tanul, bevallotta tettét.

0

Rendkívüli sebességgel terjednek a Sasser féreg különböző variánsai

2004. május 5. 12:42

[Szezám] Az AVERT által elfogott Sasser variánsok közül a mai napon visszaesett az eredeti féreg és a b variáns előfordulási gyakorisága, jelenleg a c variánsból fogják el a legtöbbet. A szakértők a vírus nehéz eltávolítását okolják a további, egyre gyorsabb terjedésért, hiszen a már megtisztított, de még védtelen gépek is pillanatok alatt újra megfertőződhetnek a féreggel, vagy annak egy újabb változatával.

0

Megjelent az EVEREST menedzselő szoftverek legújabb, 1.10-es változata

2004. május 3. 14:26

A hálózati menedzselő szolgáltatásokat szállító kanadai Lavalys bejelentette EVEREST szoftverei új, 1.10-es változatát. Az új verzió számos új szolgáltatást, fejlesztést és néhány hibajavítást tartalmaz. Az EVEREST Home Edition változat otthoni és nonprofit felhasználásra ingyenesen is letölthető.