:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 18. 09:45

Mi lesz veled, Chipzilla?

A fél technológiai iparágat élénken foglalkoztatja, hogy mi lesz most az Intellel, mely fennállásának talán legnehezebb időszakát éli. Ebben az adásban mi is beállunk a tippelők közé.

Az Intelnek annyi, a céget feldarabolják, részletekben eladják, a helyét sóval behintik, ezzel öt évtizednyi processzorgyártó-történelem megy a levesbe. Ha nem is ennyire végzetes árnyalatban, de ez lehet az egyik potenciális végkimenetele az Intel szenvedésének, miközben a menedzsment optimista, de legalábbis bevallottan aktívan forgatja a Bibliát.

Ebbe az adásba ismét visszahívtuk a HWSW egykori processzorguruját, Asztalos Olivért, akivel jól megbeszéltük, mi vezetett ahhoz, hogy a Chipzilla ilyen látványosan padlóra került, illetve hogyan fog onnan felállni.

A 47. Weeklyben azt is megtippeltük Olivérrel, mi lesz a sorsa a processzorgyártónak, szóval érdemes eltenni ezt az adást és mondjuk öt év múlva újra meghallgatni, kinek lett végül igaza.

Az adásban elhangzott hivatkozások a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a YouTube csatornánkon, és immár a YouTube Music-on is.

a címlapról

ENGINE

0

Elérhetővé vált a Unity 6

2024. október 18. 10:41

A játékmotor legújabb verziója jelzi az alapokhoz való visszatérést, és a sokat vitatott runtime modellt is mellőzi.

profit

0

Nem tud hibázni a TSMC

2024. október 17. 11:31

A cég az AI-nak és az okostelefon-gyártóknak köszönhetően ki sem látszik a megrendelésekből.