Szerző: Koi Tamás

2024. október 4. 10:20

A konzol élt, él és élni fog

A kurrens gen konzolok életciklusuk nagyjából felénél járnak, ami remek apropót ad egy kis elemezgetésre - honnan jött és hová tart ez a piac, milyen stratégiák mentén működnek a cégek és lesz-e egyáltalán tíz év múlva játékkonzol?

Harmincéves a világ talán legnépszerűbb konzolgép-sorozata, a PlayStation, melynek ötödik generációs változata látszólag töretlen népszerűségnek örvend ráadásul idén a karácsonyfák alá kerülhet a PS5 Pro is. 

De egyáltalán ki vesz manapság játékkonzolt, amikor egy izmosabb PC is kijön lassan egy ilyen gép árából? Miért drágulnak a konzolok és a játékok és miért dőlt el a konzolháború évekkel ezelőtt, legalábbis ahogy a klasszikus értelemben tekintünk rá?

A kérdések megválaszolásához Erdei Patrikot, a GS főszerkesztőjét hívtuk meg ezúttal a stúdiónkba, aki azt is elárulja, szerinte hogyan fog kinézni a konzolpiac évek múlva és mi lesz a felhős játékplatformokkal.

Az adásban elhangzott hivatkozások a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a YouTube csatornánkon, és immár a YouTube Music-on is.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról