Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 9. 08:39

Kislány, bármi lehet belőled!

2014-ben létrejött egy kifejezetten fiatal lányok számára létrehozott, siker- és élményalapú programozási képzést nyújtó kezdeményezés. A Skool elmúlt tíz évéről és a jövőről beszélgettünk egy jót ebben a Weekly podcastben.

Több kutatás is rávilágított korábban arra, hogy a fiatal nők pályaorientációja már egészen hamar megkezdődik és többnyire hozott minták és társadalmi normák szerint alakul. 

Ebbe a folyamatba igyekszik új perspektívákat mutatni az idén tízéves Skool, egy kifejezetten fiatal lányok számára képzéseket kínáló programozóiskola, mely egyáltalán nem akar minden kislányból programozót faragni, sőt.

A Skool létrejöttéről, a működésének hátteréről, illetve az elmúlt évek meg persze a jövő kihívásairól beszélgettünk egy jót Guzsaly Péter partnerkapcsolati vezetővel, aki azt is elárulta nekünk, mi történik, amikor egy kislányoknak szánt képzésen egyszer csak megjelennek a fiúk.

Az adásban elhangzott hivatkozások a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a YouTube csatornánkon, és immár a YouTube Music-on is.

a címlapról