:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 11. 00:15

Számítógépes hiba miatt pénteken egy időre leállt a New York-i Értéktőzsde

[CNET] Pénteken helyi idő szerint délelőtt leállt a kereskedés a világ legnagyobb értéktőzsdéjén (az NYSE-n), mivel gondok voltak egy szoftver upgrade-del. Az értéktőzsde bejelentette, hogy a tőzsdeterem fele nem tudott tranzakciókat lebonyolítani, ezért az egész tőzsdét leállították délelőtt 10:00 óra körül, a kereskedést 11:35-kor sikerült helyreállítani.

Az NYSE egy hivatalos közleményben annyit árult el a hibáról, hogy elveszett a kapcsolat az adathelyek és a tőzsdeterem között. "Folytathattuk volna a kereskedést a rendszerestől eltérő forgalommal, de úgy éreztük ez nem lett volna fair, főként a magánbefektetőkkel szemben" - állt a közleményben, amelyet az értéktőzsde webhelyén tettek közzé.

Egy éjszakai szoftverváltoztatás eredményeként az intézményi befektetők kereskedhettek, de a magánbefektetők nem. Pontosabban nem nevezték meg, hogy milyen szoftverről van szó. A Chicagói Kereskedelmi Tőzsde bejelentette, hogy felfüggesztették a kereskedést a Standard & Poor's 500 részvényindex határidős ügyleteire és a S&P MidCap 400 határidős ügyleteire vonatkozóan az NYSE gondjai miatt.

A múlt hét elején már volt egy hasonló probléma a Nasdaq tőzsdén, akkor 20 percig állt a kereskedés a nap elején. A gond akkor lépett fel, amikor a Nasdaq azon dolgozott, hogy növelje rendszerének kapacitását.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.