Szerző: sammer

2001. május 17. 18:26

Az Ubi Soft nem fogja kiadni a Battle Isle: Darkspace játékot

Az Ubi Soft Entertainment bejelentette, hogy nem fogja kiadni a készülőfélben lévő Battle Isle: Darkspace nevű interneten keresztül játszható űrharc játékát. A Darkspace a Battle Isle mondát folytatta volna, ami egy körökre osztott stratégiai játéksorozat. Az Ubi Soft közleménye szerint az új játék nem tudta volna méltón folytatni a Battle Isle által megteremtett tradíciót, mivel a klasszikus játék fő elemei csak elvétve tűntek volna fel a Darkspace-ben.

A bejelentés mindenesetre nem dönti romba a Battle Isle univerzumát. Az Ubi Soft azt tervezi, hogy kiáll a sorozat mellett, és új kalandokat ad ki hozzá a jövőben.

Az új játékot sem kell siratnunk, ugyanis a Darkspace textasi fejlesztő csapata, a Palestar nem kívánja kidobni a játékot, hanem új név alatt folytatja a fejlesztéseket. A Blue Byte Software korábban már hajlott a játék kiadására, mielőtt a cég megegyezett volna az Ubi Soft-tal januárban. A Battle Isle: Darkspace eredetileg 2001 végén jelent volna meg. A Palestar egyenlőre nem jelentett még be új kiadót vagy megjelenési időpontot.

a címlapról