:

Szerző: mz

2001. május 11. 21:23

A jövő hónapban megkezdik a Microsoft Operation Manager 2000 gyártását

[MS] A Microsoft Las Vegasban bejelentette, hogy a jövő hónapban gyártásra bocsátja Microsoft Operation Manager 2000 elnevezésű termékét. A MOM 2000 széleskörű megoldást nyújt a Windows 2000 alapú szerverek, valamint a Microsoft .NET Enterprise kiszolgálók, így többek között az Exchange 2000 Server és a Microsoft SQL Server 2000 központosított esemény és teljesítmény felügyeletére.

A teljes esemény- és teljesítmény-felügyelet egy egyszerű és könnyen használható felügyeleti konzol segítségével valósítható meg. A konzol kategorizálja és fontosssági sorrendbe állítja az eseményeket, így a felhasználók teljes képet nyerhetnek Windows 2000-es környezetükről, beleértve az Active Directory szolgáltatáson, az IIS-en, Exchange és SQL szervereken található információkat. A nagyvállalati környezetek számára nélkülözhetetlen elosztott esetménykezelést is biztosítja a MOM 2000, ezáltal kritikus helyzetben a vállalat IT szakembereinek kevesebb időbe telik a problémaforrás felkutatása, illetve a megfelelő intézkedések meghozatala.

A felügyeleti csomagok a Windows és Microsoft alapú alkalmazások eseményeire és teljesítményeire vonatkozó adatgyűjtésre használhatók. Ezek a csomagok a termékkel együtt elérhetők. A független szoftverfejlesztők által fejlesztett csomagok széleskörű és automatikusan működő tudással vannak felruházva. A rendszer és alkalmazás eseményekkel kapcsolatban, szükség esetén megoldási javaslatokat is tartalmaznak. E "konzerv", beépített alaptudás révén a MOM 2000 bevezetése és rendszerbeállítása könnyű, s más felügyeleti rendszerekhez képest jóval gyorsabban megtérül a termék ára.

Azok a nagyvállalatok és adattárház felhasználók, melyek bétafázisban tesztelték a MOM 2000-et, nagyra értékelték a rendszer rendelkezésre állásának növekedését, a rendszer tervezés és elemzés támogatását, valamint azt, hogy jelentősen lerövidíti az egyes rendszerek és alkalmazások felügyeletére fordítandó időt.

A MOM 2000 azon tulajdonsága, hogy képes együttműködni, ill. integrálódni nem Windowsos platformokkal és alkalmazásokkal, a függyetlen szoftverfejlesztők számára teret nyit a további fejlesztések számára. A MOM 2000 együttműködve a NetIQ XMPs-sel (Extended Management Packs) Windows-alapú heterogén felügyeleti környezetet biztosít pl. Oracle alkalmazások és Sun vagy Novell platformok számára is.

A MOM 2000 nyártól lesz kapható a Microsoft viszonteladóinál.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.