Szerző: mz

2001. május 2. 21:20

Megújult a Philips mp3-CD-lejátszó termékválasztéka

A Philips Consumer Electronics népszerű eXpanium nevű, hordozható MP3-CD-lejátszói eddig is jelentő sikert arattak a felhasználók körében, a megújult ajánlat azonban még több érdekességet kínál. A cég jól időzítette a megújulást, hiszen jön a nyár, és micsoda égés kimenni a strandra, ha nincs nálunk egy autós vagy sportújság, nomeg egy új Philips mp3-CD-lejátszó.

A csúcsmodell idén az EXP503 lesz. A készülék kijelzője elődjéhez képest nem kevesebb, mint 200 százalékkal nőtt meg. A lejátszó egy új játéklista-kezelési képességgel bővült, így a fehasználó már nemcsak a rögzítés sorrendjében , hanem tetszőleges sorrendben is lejátszhatja a kívánt zeneszámokat. A készülék akár 10 órányi üzemidőre is képes, a zenéket mp3-CD lemezekről, illetve AAC és UDF formátumokból tudja olvasni. Az EXP503 képes az írható, az újraírható és természetesen a gyári CD-lemezek lejátszására. Tartozik hozzá egy autóskészlet, fejhallgató, táp és övcsipesz. Az akadozások megelőzéséért a Magic ESP technológia felelős. A Philips EXP503 nyárra nem, csak iskolakezdésre lesz elérhető, 179 dolláros áron.

A középmezőnyt az eXpanium EXP301 és az EXP303 alkotják. Szintén többféle CD-lemezről tudnak dolgozni, 32 - 320 Kbps kódolást támogatnak. Autós készlet csak az EXP303-hoz jár, a többi ismertetett kiegészítő mindegyik csomagban megtalálható. Az új modellek szintén csak szepemberben lesznek kaphatók, áruk 129 és 139 dollár lesz.

Az alsó kategóriába az EXP201 és az EXP203 tartoznak. Üzemidejük akár 15 óra is lehet. Az EXP201 már júliusban elérhető lesz 99 dolláros áron, az EXP203 autós készlettel és adapterrel szintén ekkor érkezik, érte 119 dollárt kell fizetnünk.

Mindegyik lejátszóban a Magic ESP rendszer gondoskodik a zökkenőmentes zenéről. Ez konkrétan 100 másodperc zene tárolását jelenti 128 Kbps kódolás esetén, és 200 másodpercét, ha gyengébb minőségű, 64 Kbps kódolású zeneszámokat hallgatunk. A technológia a szinkronhibákból is ötször gyorsabban képes visszatérni, mint az átlagos lejátszók.

a címlapról