:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 14. 11:39

3D Mark 2001 - egy olvasói vélemény

Morzsa nevű kedves olvasónk a következő üzenetet jutatta el hozzánk a tegnap megjelent 3D Mark 2001 tesztprogrammal kapcsolatban:

Morzsa nevű kedves olvasónk a következő üzenetet jutatta el hozzánk a tegnap megjelent 3D Mark 2001 tesztprogrammal kapcsolatban:

    "Előrebocsátom hogy a 3dmark2001 programozói nagyon csúnya emberek... Hogy miért? Később elmondom... ;)

    Ahogy kijött letöltöttem, kábelnek hála hamar (percek alatt) lejött a kb. 40 megás exe. Nyomás, felinstallálom, elindítom, fejhallgatót a fejemre rakom... default 1024*768 32bitet átrakom 800*600 32bitre.

    Gépem

  • p3 500
  • 256mb ram
  • g400 (32 megás)

    Teszt lefut: 1010 pont. Hát igen, kb. ezt vártam.

    A teszt nem volt különösképpen érdekfeszítő, főleg mivel átlagban 2-10 frame-mel ment a dolog. Nosza nyomás a demo. Na igen... ez már valami.

    Be kell valljam, leestem a székről mikor hallottam a madárcsiripelést és a vízcsobogást... úristen mondom... ILYEN NINCS... hihetetlen gyönyörű folyó, kis patakocska, egy csomo fenyő, bokrok, kövek, sziklák és annyi pillangó amennyi még a VIII. kerületben sincs. Nos itt jött elő először az belőlem hogy "az isten b****a szájba" mert kb. 5 másodpercig nézhettem ezt a vizuális tökéletességet. És vége volt... töltött ujra. Ilyen grafikát én még real time SOHA nem láttam,ismétlem SOHA).

    Matrix jelenet, elindul a dolog és gyönyörű... nagyon nagyon gyönyörű élvezet nézni a nagyfelbontású textúrákat és a király animációt (be kell valljam picit mintha low polygon modellek lettek volna, dehát istenem, a programozók azt akarták hogy az olyan kacat gépeken is mint az enyém is menjen a dolog).

    Mosolyogtam magamban picit közben, igen így kell kinéznie egy játéknak 2001-ben, és úristen, erre mióta vártam már. A legutolsó jelenet egyébként a híres mátrixos a "golyó lelassítós" csak más helyszínre rakva.

    Mikor a töltény csilingelve lehullott a tükröződő padlóra arra gondoltam hogy hogy fog kinézni egy olyan játék amit mondjuk most kezdenek el fejleszteni és 1 év mulva jön ki. Döbbenetes volt... csak egy kis töltény csilingelve leesik a padlóra koppan kettőt és kész. De akkor is...ezt látni kell.

    És ezzel vége volt, csalódottan vettem tudomásul hogy bizony korántsem raktak bele mindent ebbe a tesztprogiba. Majd a pro verzióban bizonyára benne lesz egy fél perces tavas jelenet no meg a halálian kinéző óceán is (3dmark2001 trailerben láttam döbbenetes volt).

    Néha picit meglepődtem hogy túl jól megy a dolog a gépemen (értsd. 13fps) de aztán elgondolkoztam azon hogy ez 800*600 helyett hogy nézne ki 1024*768ban 4*fsaa val 60 frame-mel. Na igen...geforce3...majd...

    Ajánlom mindenkinek hogy töltse le és nézze meg, etalon ez a progi, először láttam real time a gépemen olyan grafikát amitől hanyattestem (kb. mint 4 éve a Turoktól).

    Hihetetlen... és ez még mind semmi, mert nagyon nagyon érezhető hogy a programozók arra törekedtek hogy a gyengébb gépeken is "normálisan" fusson a dolog. Vagy legalábbis a demo. Bár ez nem vonatkozik arra a patakos jelenetre, de az lélegzetelállító volt 3-4 frame/sec el nézve is. Komolyan,még mindig a hatása alatt vagyok.

    Tehát töltsetek ezerrel és szerezzétek meg majd valahogy a pro verziót, mert abban vannak még nagyon fincsi dolgok. És gyűjtsetek geforce3ra,mert ez a jövő, ez a progi megmutatta."

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.