:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 1. 14:07

Ingyenesen letölthető zenéket kínál az Amazon.com

Az egyik legismertebb e-bolt, az
Az egyik legismertebb e-bolt, az Amazon.com letöltési oldalaira a napokban többszáz zeneszám került fel, amelyeket a felhasználók teljesen ingyen tölthetnek le és hallgathatnak. A dalok között számos olyan felvétel található, amelyet albumon egyáltalán nem lehet hallani.

Az Amazon.com természetesen nem a Napster-rel kíván versenyezni, az akciótól a CD-eladások fellendülését várja a cég. Az ismert előadóművészeken és zenekarokon kívül az Amazon.com helyet és lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek számára is, hogy zenéjüket eljuttassák a közönséghez.

"A kiadók kezdik felismerni, hogy az ingyenesen letölthető mp3 állományok elősegítik a CD-k eladását. Nagyon jó a viszonyunk és ma már ők is úgy gondolják, hogy ez teljesen törvényes módja a CD-k reklámozásának és az értékesítés elősegítésének" - mondta Greg Hart, az Amazon.com zenei részlegének vezetője.

Hart szerint a jelenlegi többszáz előadó nagyon hamar bővülhet, és szerinte nem lehetetlen, hogy az Amazon.com előbb-utóbb egész albumokat tegyen elérhetővé az Interneten - immáron pénzért. Erre fizetési konstrukciók széles skálája adott, például az időtartamra szóló (heti, havi, éves) előfizetés, az albumonkénti egyszeri díj vagy akár a dalonként történő számlázás is.

  • Ingyenesen letölthető zenék az Amazon.com oldalán
  • a címlapról

    jogsértés

    39

    Bajban lehet az X az EU-ban

    2024. július 12. 13:21

    A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.