:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 8. 08:01

Új elnök-vezérigazgatója van a BMC Software-nek

[CNET, TechWeb]

[CNET, TechWeb] A vállalati, főként mainframe-es szoftvereket készítő BMC Software pénteken bejelentette, hogy Max Watson helyett Robert E. Beauchamp, korábbi igazgató, veszi át a elnök-vezérigazgatói posztot. Watson további négy hónapig (április 30-ig) a cég igazgatótanácsának elnöke marad, majd 2002. áprilisáig tanácsadói minőségben fog dolgozni a BMC-nél. Watson már egy ideje megtárgyalta távozását az igazgatótanácsát és most, hogy a cég jó pénzügyi eredményeket kezd el elérni az időzítés is megfelelőnek tűnt.

A 41 éves Beauchamp 12 éve dolgozik a cégnél, eleinte az értékesítés ill. értékesítés menedzsment részlegnél dolgozott, legutóbb pedig a termék menedzsment és fejlesztési igazgatói posztot töltötte be. A BMC-s karrierje során Beauchamp dolgozott kutatás-fejlesztési igazgatóként és stratégiai marketing és vállalati fejlesztés alelnökként is. Az elemzők számára nem volt meglepetés Watson távozása és Beauchamp kinevezése. Cameron Haight, a Gartner Group egyik elemzője szerint Beauchamp vezetésével a cég képes lesz egy új szintre előrelépni, mivel Beauchamp megfelelő BMC-s háttérrel rendelkezik.

Ezzel együtt a BMC-nek számos problémát meg kell oldania, pl. növelni kell a cég forgalmát ahhoz, hogy kielégítsék a Wall Street elvárásait a lassan növekvő mainframe piacon, szükség lesz arra is, hogy gyorsabban dobják a piacra a cég zászlóshajójának számító Patrol termékcsalád tagjait.

A BMR részvényárfolyama pénteken 0,50$-ral (2,24%-kal) 21,81$-ra esett vissza.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.