:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 25. 11:20

Már JavaScript kódot is ír és futtat a Claude.ai

Hasznosabbá vált az Anthropic megoldása, egy matematikai számításokat és kódokat futtató elemzői eszköz terjeszti ki a szolgáltatás felhasználási lehetőségeit.

A frissített Claude 3.5 Sonnet és a Claude 3.5 Haiku kiadását követően az Anthropic egy új analysis eszközt jelentett be, ami lényegesen kiterjeszti a szolgáltatás felhasználási lehetőségeit a nyelvi feldolgozáson túl, ezzel erősebb pozícióba hozva a riválisokkal szemben. A Claude.ai-on keresztül elérhető új beépített elemzői funkcióval a chatbot interaktív adatvizualizációkat tud létrehozni különféle matematikai számítások elvégzése után a Claude 3.5 Sonnet kódolási képességeire építkezve.

A ChatGPT-ben látott, ám ott Pythonnal működő Code Interpreter toolhoz hasonlóan a Claude immár képes JavaScript-kódokat írni és futtatni az adatok feldolgozásához, tisztításához és az elemzések előállításához a beviteli promptok és megadott fájlok alapján, amik lehetnek táblázatok vagy PDF-ek. 

A kvázi beépített kód-sandboxként funkcionáló eszköz felhasználási módjait is részletezte az Anthropic: segítheti többek közt a marketingszakemberek munkáját a konverziók javításához, az értékesítési csapatok teljesítményelemzését, míg a termékmenedzserek feltölthetik az ügyfelek elkötelezettségére vonatkozó adatokat a sprintek tervezéséhez.

claudejava

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők?

Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők? Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

A mérnökök teljesítménynaplókat tölthetnek fel különböző szerverekről, a Claude pedig azonosítja a jobb erőforrás-kihasználás területeit. A pénzügyi csapatok havi pénzügyi adatokat tölthetnek fel, hogy jobban átláthassák a trendeket a döntéshozatalhoz. Az elemzői eszköz egyelőre előnézetben érhető el minden Claude.ai felhasználó számára webes felületen, és külön kell engedélyezni.

Google is kínál már egy hasonló eszközt a Gemini modellekhez Code Execution néven, amely lehetővé teszi, hogy a modellek Python kódot generáljanak és futtassanak, és iteratív módon tanuljanak az eredményekből. Az OpenAI-nál pedig ennek megfelelőjét Advanced Data Analysisnak hívják.

Bővítjük iOS- és Android-fejlesztői csapatunkat, ahová több új kollégát is keresünk. Dolgozz velünk nemzetközi csapatban, a legismertebb gyorséttermi lánc alkalmazásain.

a címlapról