:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 21. 09:33

Mégsem változik november 1-től a Play Áruház

A fellebviteli döntés megszületéséig haladékot kapott a Google, így a cégnek nem kell drasztikusan átalakítania a Play Áruház működését november elejétől.

Helyt adott a bíró a Google végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmének abban a perben, mely a Play Áruház fennállásának legnagyobb átalakítását hozta, illetve hozhatja magával.

Az Epic Games kontra Google antitröszt-perben október első felében született ítélet alapján a Google-nek november elsejével kellett volna átszabnia számos, az androidos alkalmazás-piactér alapvető működését érintő funkciót és szabályt. A bíró így egyebek mellett az alábbiakra kötelezte a keresőcéget:

  • A cég nem fizethet azért a fejlesztőknek, hogy a Play Store-t bármilyen exkluzivitásban részesítsék,
  • Nem fizethet más cégeknek azért, hogy azok ne versenyezzenek vele,
  • Nem fizethet más cégeknek azért, hogy azok előre telepítsék a Play Áruházat a készülékeikre,
  • Nem kötelezheti a fejlesztőket arra, hogy a Google Play számlázási szolgáltatását használják a tranzakciók során,
  • Köteles engedni, hogy a versenytárs piacterek a Play Áruház teljes katalógusához hozzáférjenek,
  • Köteles a versenytárs piacterek használatához szükséges alkalmazásokat befogadni a Play Áruházba.

Az ítéletben foglaltak végrehajtását addig függesztette fel a bíró, míg a Google ügyében döntést hoz a fellebviteli bíróság. Ebben az illetékes testület a fellebviteli eljárás teljes idejére megállíthatja az ítélet végrehajtását.

play_store_vouchers

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

A döntést mindkét fél üdvözölte. A Google szerint a felperes Epic Games által követelt "veszélyes" intézkedések felfüggesztéséről van szó, míg az Epic egyszerű jogi procedurális folyamatnak nevezte a lépést, hangsúlyozva, hogy a bíró az ítélet teljes fellebviteli eljárás idejére kért felfüggesztést elutasította.

Hogy az Android alkalmazás-piacterére ezt követően mikor várnak majd a fent megállapított jelentős átalakítások, az alapvetően a fellebviteli testület döntésétől függ - ez várhatóan heteken belül megszülethet.

Bővítjük iOS- és Android-fejlesztői csapatunkat, ahová több új kollégát is keresünk. Dolgozz velünk nemzetközi csapatban, a legismertebb gyorséttermi lánc alkalmazásain.

a címlapról

ENGINE

2

Elérhetővé vált a Unity 6

2024. október 18. 10:41

A játékmotor legújabb verziója jelzi az alapokhoz való visszatérést, és a sokat vitatott runtime modellt is mellőzi.