:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 18. 10:25

Leváltja a keresőrészleg vezetőjét a Google

Vezércsere zajlott a héten a Google kereső- és hirdetési divíziójánál. A cég egyben a mesterséges intelligencia megoldásokon fejlesztő csapatok szervezeti egységét is átalakítja.

Leváltja a Google a kereső- és hirdetési divízió éléről Prabhakar Ragavant, aki évek óta vezette a vállalat legjövedelmezőbb részlegét az egyik legturbulensebb piaci időszak alatt. Raghavan ugyanakkor továbbra is a cégnél marad, vezető technológiai mérnök pozícióban.

A változást maga Sundar Pichai, a Google anyacégének, az Alphabetnek az első embere jelentette be csütörtökön egy blogposztban, ahol többek között utal rá, hogy a személyi változás Raghavan döntésének eredménye volt.

Ettől függetlenül a döntéshez hozzájárulhatott egyebek mellett, hogy a Google keresőszolgáltatása az utóbbi időben támadások kereszttüze alatt áll szabályozói oldalról, illetve egy májusi szivárogtatás során kiderült, hogy a cég algoritmusainak működése kapcsán korábban valótlan információkat tett közzé.

google_search_android

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

A szakember 12 éve töltött be különböző felsővezetői pozíciókat a Google-nél, a keresőrészleget pedig 2018-ban vette át, most pedig egy korábbi beosztottjának, Nick Foxnak fogja átadni a helyet, aki igazi veteránnak számít a Google kötelékében, hiszen 2003-tól alkalmazottja a cégnek.

Foxot a hirdetési divízióban betöltött vezetői tisztségei után a Google Assisztens-ért felelős alelnöknek nevezték ki - ez a termék volt tulajdonképpen az ugródeszkája a Gemini-nek, melyet azóta szervesen integráltak az Android operációs rendszerbe és újabban a Google keresőjébe.

A vezetőváltás mellett némileg átalakul az AI-termékeket fejlesztő csapat strukturája is, így a Geminin dolgozó fejlesztők mostantól a Google Deepmind csapatba integrálódnak, Demi Hassabis irányítása alatt.

a címlapról

ENGINE

0

Elérhetővé vált a Unity 6

2024. október 18. 10:41

A játékmotor legújabb verziója jelzi az alapokhoz való visszatérést, és a sokat vitatott runtime modellt is mellőzi.

profit

0

Nem tud hibázni a TSMC

2024. október 17. 11:31

A cég az AI-nak és az okostelefon-gyártóknak köszönhetően ki sem látszik a megrendelésekből.