:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 14. 13:52

Jól áll az Ericsson szénája Indiában

Csúcsra pörögnek az 5G-s hálózatfejlesztések Indiában, ahol az - részben - Ericsson technológiájára épít két mobilszolgáltató is újgenerációs hálózatot.

Újabb mobilhálózati tenderen győzedelmeskedett Indiában az Ericsson. A svéd cég ezúttal a Bharti Airtel számára szállíthat majd különböző, 5G-s hálózati összetevőket, több milliárd dollár értékben - írja bennfentes forrásaira hivatkozva a Reuters.

A vállalat nem egészen egy hónapja nyertesként lett kihirdetve a Vodafone Idea 3,6 milliárd dollár értékű 5G-s és 4G-s hálózatfejlesztési tenderén, ahol konzorciumban nyert a Nokiával és a Samsunggal.

ericsson_india

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

A világ legnépesebb országában tavaly óta csúcsra pörögnek az 5G-s hálózatmodernizációs tenderek, ami a beszállítópartnereknek óriási üzlettel kecsegtet még akkor is, ha a régió kisebb árrés-tömeggel kecsegtet, mint például Észak-Amerika vagy Európa.

A helyi szolgáltatók beszerzéseinek és tendereinek köszönhetően az országba irányuló eladások az ötszörösére nőttek, mindez pedig sikerrel kompenzálhatja a más régiókban - így elsősorban az Egyesült Államokban - működő operátorok csökkenő forgalmát az Ericsson és a versenytársak számára.

Az indiai mobilpiac technológiai beszállítói összetétele ráadásul abból a szempontból hasonlít is az Egyesült Állmokhoz, hogy a délkelet-ázsiai országban sem lehetnek jelen a kritikus infrastruktúrákban a kínai cégek, így az Ericssonnak, a Nokiának és a Samsungnak jóformán egymással kell megküzdeniük az operátori tendereken.

a címlapról

RUST

0

Továbbra is erősödik a Python és a Rust

2024. október 14. 14:15

Ugyan már eddig is messze előzte a többi programozási nyelvet, a Python még tovább tudta növelni népszerűségét a TIOBE Index aktuális állása szerint, a Rust pedig szintén erősödik.