Szerző: Koi Tamás

2024. október 10. 11:28

Lassan visszatér az élet az európai e-kereskedelembe

Idén visszatérhet a növekedési pályára az európai e-kereskedelmi szektor, de a koronavírus-járvány elejét jellemző óriási növekedés egyelőre csak álom marad.

Az európai e-kereskedők számára már látható a fény az alagút végén, dacára annak, hogy a szektor szereplőinek minden eddiginél erősebb konkurensekkel kellett számolniuk idén. Az Ecommerce Europe nevű szakmai szervezet most publikált felmérése szerint idén végre növekedhet a terület.

A szakmai szövetség 38 európai piacra kiterjedő kutatása szerint a régiós e-kereskedelem idei bevétele elérheti a 958 milliárd eurót, ami 8%-os növekedést jelent a tavalyi szinthez képest - reálértéken, azaz az inflációs hatást is belekalkulálva a képletbe azonban csak 5% körül várható bővülés.

packets

Home office: a hatalom fényes szimbóluma

Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Az elmúlt években nem csak az európai, hanem más régiós kereskedőket is sokkolta az inflációs hatás, mely a Temuhoz hasonló, olcsó termékek dömpingjét kínáló kínai webáruházak villámgyors térnyerését hozta magával.

A "Temu-jelenséggel" a szakmai szervezeteken túl egyre több országban - köztük Magyarországon is - már kormányzati szinten foglalkoznak, mivel a kínai webshop a lokális versenytársak panaszai szerint a helyi jogszabályok egy részét figyelmen kívül hagyja.

A webshopot üzemeltető PDD Holdings szerint a cég mindenben megfelel a helyi szabályozásnak, illetve a támogatja a helyi piaci szereplőket azzal, hogy megnyitja előttük a piacterét.

a címlapról

AI

0

Saját farkába haraphat az AI

2024. október 10. 13:22

A nagy nyelvi modellek elterjedése egyre csökkenti a nyilvános tudásmegosztást az online kérdezz-felelek platformokon, ezzel pedig megnehezítheti a jövőbeli modellek képzését.

PI

1

Saját márkás SD-kártyákat ad ki a Raspberry Pi

2024. október 9. 14:09

Minden modellhez nagy teljesítményt és stabilitást kínáló saját SD-kártyákkal bővíti termékkínálatát a Raspberry Pi, emellett egy védőtok is érkezik a miniPC-khez.