Szerző: Koi Tamás

2024. október 4. 11:24

Könnyebbé válhat a kollaboráció a ChatGPT-vel

Új munkafolyamat-felületet vezet be a ChatGPT webes interfészén az OpenAI. A canvas üzemmóddal mind a szövegek, mind a kódok módosítása egyszerűbbé, átláthatóbbá válik.

Canvas néven elindította a ChatGPT új munkafolyamat-felületének bétatesztjét az OpenAI. Az egyelőre a fizetős ügyfelek számára elérhető új webes nézet célja, hogy a szövegek és programkódok módosítását átláthatóbbá és egyszerűbbé tegye a felhasználó számára.

Az új felület szakítva az eddigi, egyszerű chatablak-formával egy új ablakot nyit meg a chat mellett, ahová a felhasználók új szövegrészleteket és kódokat illeszthetnek be, illetve a kijelölt szakaszok alapján utasíthatják különböző műveletek elvégzésére a ChatGPT 4o modellt.

chatgpt_canvas

A felületen a felhasználó a jobb alsó sarokban lévő ikonsorral kérhet szövegmódosítási javaslatokat is, akár stilisztikai akár tartalmi síkon. Ezekkel az eszközökkel egyszerűen megváltoztatható a szöveg hossza, illetve az olvasóközönség alapján annak összetettsége, bonyolultsága.

Programkódok esetén ezek a funkciók értelemszerűen megváltoznak, így egy gombnyomással kérhető a ChatGPT-től a kód átnézése, logok és kommentek beillesztése, bugfix és más programnyelvre portolás.

A canvas jelenleg a ChatGPT Plus és Teams felhasználóknak érhető el, miután a webes felületen kiválasztja az előfizető a megfelelő modellt. A felület automatikusan megnyílik, ha a modell úgy érzékeli, hogy hasznos lehet az adott kontextsuban, illetve promptban is előhívható, manuálisan.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

b200

0

Huang: mindenki a Blackwellt akarja

2024. október 4. 13:20

Ebben a negyedévben megkezdődhet az új AI-feldolgozóegységek szállítása. A kereslet a gyártó szerint óriási.