Szerző: Koi Tamás

2024. október 3. 13:48

Pontosabbak és gyűrűszerűbbek az Oura új okosgyűrűi

A viselhető eszközök szegmensének egyik feltörekvő termékkategóriájának, az okosgyűrűknek az egyik ismert gyártója a finn Oura, mely most rukkolt elő a kütyü negyedik generációs változatával.

A megújult szenzorszerkezetnek köszönhetően minden eddiginél pontosabb adatgyűjtést kínál elsősorban a finn Oura vadonatúj okosgyűrűje, mely a cégnek immár a negyedik generációs megoldása az éppen csak szárnyait bontogató termékkategóriában.

A Oura Ringhez hasonló okosgyűrűk gyártói számára a legnagyobb kihívás az ujjakon érzékelt különböző élettani jelek kellően pontos detektálása, emellett az értelmezhető időtartamú akkumulátoros rendelkezésre állás biztosítása úgy, hogy a gyűrű továbbra is megtartja gyűrű jellegét.

oura_ring4

Az Oura Ring 4 mindkét fenti kihívásra választ ad, hiszen az új szenzorok révén a mintavételi pontok száma 18-ra nőtt, ami több mint duplája a harmadik generációs változatokkal összehasonlítva.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Emellett az új gyűrű immár teljes egészében titánból készült és úgy lett sokkal vékonyabb elődjénél, hogy közben az új algoritmusnak köszönhetően sikerült az akkumulátoros rendelkezésre állást átlagosan nyolc napra növelni - bár ez utóbbi paraméter függ a gyűrű méretétől is (az Oura Ring 4 a korábbiaknál nagyobb méretválasztékban, összesen 12 méretben érhető el).

Az Oura RIng 4 okosgyűrűért 399 eurót kell leszurkolni Európában, ami 50 eurós prémium a Ring 3-hoz képest, ráadásul a gyűrű használatához előfizetés (havi 7 euró vagy évi 70 euró) is szükséges, ami a szintén megújult Oura applikáció használatának alapfeltétele. 

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról