Szerző: Koi Tamás

2024. október 3. 10:53

Eurómilliárdokat fektet be Olaszországban a Microsoft

Több milliárd eurót költ adatközponti fejlesztésekre a Microsoft a következő években Olaszországban. A kormányzattal kötött megállapodás révén az észak-olaszországi felhős régió az egyik legnagyobb kapacitású egységgé válhat Európában.

A következő két évben jelentő összegű, mintegy 4,3 milliárd eurós befektetést visz Olaszországba a Microsoft - erről kötött megállapodást szerdán az amerikai multi és Giorgia Meloni kabinetje. 

Az összeget a már meglévő adatközponti kapacitások fejlesztésére, bővítésére szánja a redmondi cég, elsősorban a mesterséges intelligencia alkalmazások iránti megnövekedett igény megfelelő kiszolgálása érdekében, illetve a felhős infrastruktúra általános kapacitásnövelése céljából.

azure_datacenter

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A Microsoft hét közepén kiadott közleménye szerint a beruházás a cég eddig legnagyobb összegű befektetésének minősül Olaszországban, melynek köszönhetően a fejlesztések lezárását követően az ItalyNorth régió a legnagyobb európai egységek közé tartozik majd, illetve a mediterrán térség és Észak-Afrika egyik központi hubjává válhat.

A beruházás a BlackRock pénzügyi alap segítségével valósul meg, mely a Microsofttal karöltve szeptember közepén hozott létre egy 30 milliárd dolláros tőkealapot, melyet kifejezetten AI-fókuszú adatközponti fejlesztésekre költenek majd a következő években elsősorban az Egyesült Államokban és a vele szövetséges országokban.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról