Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 2. 12:23

Megjelent a Microsoft Office 2024

Mvásárolható a Microsoft felturbózott Office 2024-es irodai programcsomagja, ami modernizálja az eddig jól ismert szoftverek kezelőfelületét, emellett továbbfejlesztett funkciókat hoz.

A Microsoft két hete jelentette be az Office LTSC (Long Term Servicing Channel) 2024 végleges verziójának kiadását, amely már általánosan elérhető a kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára. A cégek és szervezetek számára szánt lokális telepítésű Office után most október elsején pedig megérkezett a hétköznapi felhasználók által is használható Office 2024, ami a jól ismert produktivitási szoftvereket (Excel, Word, PowerPoint..) kínálja Macen és PC-n egyaránt. Az Office 2024 számos olyan frissítést hoz, melyek eddig a Microsoft 365 előfizetők kiváltságai voltak az elmúlt évek során.

A redmondi cég legutóbb 2021-ben adott ki különálló, egyszer megvásárolható termékként Office-verziót a fogyasztók számára, így az új kiadás az alapvető alkalmazások fejlesztéseit, valamint a továbbfejlesztett kisegítő lehetőségeket és a felhasználói felületet érintő változtatásokat tartalmazza. Az egyik ilyen újdonság az újragondolt alapértelmezett téma, ami követi a Microsoft Fluent Design stílusnyelvének jegyeit és elveit, illetve illeszkedik a Windows 11 operációs rendszer megjelenéséhez is.

microsoftoffice

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A legnagyobb változások az Excelt,a PowerPointot és az Outlookot érintik: a táblázatkezelő új funkciót kapott a szövegek és tömbök kezeléséhez, egy új képbeszúrási lehetőséggel, amivel internetes forrásból lehet bemásolni képeket. A Microsoft állítása szerint a program általános sebességét és a stabilitását is sikerült javítani.

A PowerPoint egy új képpanel funkcióval élő kamerakép beágyazását teszi lehetővé a prezentációs diákba, emellett rögzíthető az előadáshoz narráció, animáció, a beszúrt videókhoz külön feliratok vagy hangfájlok. Az Outlook 2024 pedig a finomított kereséssel relevánsabb találatokat ad az üzeneteken, mellékleteken, névjegyeken és naptárokon belüli tartalmak átfésűlésekor.

Az Office 2024 használatához szükséges egy Microsoft-fiók és internetkapcsolat, de csak a csomag telepítéséhez, aktiválásához és a biztonsági frissítések beszerzéséhez. Az Office 2024 Windows 10 és 11 rendszerekkel, valamint a macOS három legutóbbi kiadásával kompatibilis, és két különböző kiadásban lesz elérhető: a 149,99 dolláros Office Home 2024 ára tartalmazza a Word, az Excel, a PowerPoint csomagokat és a OneNote szoftvereket.

A továbbfejlesztett Outlook használatához meg kell vásárolni egy némileg drágább, már 249,99 dolláros Office Home and Business 2024 verziót, amely az alkalmazások kereskedelmi célú használatának jogát is tartalmazza.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

0

Megjelent a Microsoft Office 2024

2024. október 2. 12:23

Megvásárolható a hétköznapi fogyasztók számára is hozzáférhető irodai programcsomag új kiadása.