:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 30. 10:08

Romlott a morál az SAP-nál

Egy dolgozói felmérés szerint idén jelentős mértékben romlott a hangulat Németország egyik legnagyobb technológiai cégénél, az SAP-nál, amiért részben az év elején bejelentette leépítések a felelősek.

Idén sokat romlott a hangulat az SAP németországi kollektíváján belül, derül ki egy belső céges felmérésből. A Bloomberg által megszerzett belső felmérés egy évenként elvégzett felméréssorozat legutóbbi etapjaként készült el idén júniusban.

Az 1972-ben alapított német multinál végzett felmérés két ponton is meglehetősen rossz képet fest a jelenlegi dolgozói morálról. Egyrészt a megkérdezettek többsége (51%-a) a kérdésekre adott válaszok alapján bármikor elfogadna egy hasonló pozíciót a konkurenciánál, másrészt a menedzsmentben feltétel nélkül bízó dolgozók aránya 40%-ot esett.

sap_hq

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A fenti eredményeknek közük lehet ahhoz, hogy az SAP menedzsmentje idén januárban létszámleépítéseket jelentett be. Christian Klein, a cég vezérigazgatója először 8000 fő elbocsátását lengette be az év elején, később azonban ennél több, 9000-10000 dolgozóra terjesztették ki a létszámleépítési intézkedést.

Érdekes kettősség, hogy az SAP stratégiai irányával kapcsolatos dolgozói elégedettség a januári bejelentés ellenére töretlen, emellett a dolgozók több mint 80%-a büszke arra, hogy a német szoftvercégnél dolgozhat.

Szintén jó a megítélése a cég AI-stratégiájának is, mellyel kapcsolatban a német munkavállalók 70%-a kifejezetten optimista - igaz, az előző évhez képest 2 százalékponttal csökkent ez az arány.

A júniusi felmérés óta az SAP menedzsmentjében egymás után hullottak a fejek, így távozott a cégtől Julia White marketingigazgató, Scott Russel, bevételtermelési folyamatokért felelős igazgató és Juergen Mullet technológiai igazgató is. Utóbbi önként távozott, miután kiderült, hogy a cég egy rendezvényén szexuálisan zaklatta egyik munkatársát. Az ügyben rendőrségi nyomozás is indult.

Október 2-án kraftie karrier-meetup a teljesítménymérésről - online és fizikai formában is.

a címlapról