:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 20. 13:14

Itt a Windows App, ami Windowst futtat ablakból

Megjelent a tavaly november óta kipróbálható Windows applikáció végleges változata, mely egy központi felületen kezeli a cég számos felhőalapú virtuálisgép-szolgáltatását, illetve távoli asztal elérést is kínál.

Az eredeti ütemtervnek megfelelően a Microsoft kiadta a nemes egyszerűséggel csak Windows App névre keresztelt applikációját, mely egyfajta rendszergazda-svájcibicska lehet a jövőben. A korábbi Windows 365 egyfajta transzformációjával létrejövő app végleges verziója gyakorlatilag az összes meghatározó platformon, így Windows mellett iOS-en, macOS-en és Androidon valamint böngészőben futtatva is elérhetővé vált.

A Windows App segítségével a felhasználó egyetlen felületen férhet hozzá a Windows 365-höz, a Microsoft Dev Boxhoz és az Azure Virtual Desktophoz, valamint a távoli asztali szolgáltatásokhoz és a távoli számítógépes szolgáltatásokhoz.

00:50
 

Windows App: Your gateway to Windows on any device

Még több videó

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A Windows App több monitort is támogat egyéni megjelenítési felbontásokkal és méretezéssel, valamint eszközátirányítással olyan perifériákhoz, mint a webkamerák, tárolóeszközök és nyomtatók.  A cég számára nem idegenek a különféle, számítógépekhez való távoli csatlakozásra szánt alkalmazások, például a Remote Desktop Connection, de a dedikált „Windows App” utal annak a korábban hallott tervnek a komolyságára, hogy idővel a Windows felhőből  futtathatóvá váljon.

A redmondi szoftvercég tavaly egy dedikált, webes fókuszú Windows-csapatot állított fel szeptemberben, miután Panos Panay, a Surface és a Windows korábbi vezetője átigazolt az Amazonhoz. Az új „Windows and Web Experiences” csapat nagyrészt a mesterséges intelligencia által vezérelt webszolgáltatások kiépítésére összpontosít a Windows köré építve.

 

a címlapról