:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 12. 12:12

Gyorsabban tölthető az iPhone 16

A vezeték nélküli és a vezetékes töltés sebességét is sikerült növelnie az Apple-nek az iPhone 16 termékcsaláddal, a kínai szabályozó testület méréseiből már az is kiderül, mennyi az annyi.

Nem újdonság, hogy az Apple a legújabb iPhone-széria bemutatóján hanyagul kezeli a töltéssel kapcsolatos tudnivalók megosztását, és a pontos részletek csak később válnak nyilvánossá. A Weibo kínai közösségi platformon közzétett tanúsítvány alapján az Apple hétfőn bejelentett iPhone 16 készülékei már akár 45W-os vezetékes gyorstöltést is támogatnak, így a széria elődjéhez képest több mint 50 százalékkal sikerült növelni a vezetékes töltés sebességét USB-C csatlakozáson keresztül.

A Kínai Minőségtanúsítási Központ mérésében az összes új iPhone 16 modellt tesztelték 45 W-on, míg az iPhone 15 sorozat esetében 29W volt a maximális érték. Az iPhone 16 már elérhető 45 W-os töltése egyben felülmúlja a Google Pixel 9 modell 27W-os képességeit, de a Samsung Galaxy S24 Ultra-val egy szinten áll. Ezek az értékek azonban még mindig elmaradnak a kínai gyártók telefonjainak 240W-os gyorstöltési képességeitől, beleértve a Realme hamarosan megjelenő 320W-os gyorstöltési technológiáját.

appletöltés

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

A legújabb iPhone-ok vezeték nélküli töltésben szintén fejlődtek,  mivel a legújabb MagSafe töltő 25W-ot is képes leadni, ha erősebb, 30W-os hálózati adapterrel párosítják. Korábban a vezeték nélküli töltés a Qi szabvány szerint működött, ami 7,5W-ot támogat, ezt sikerült megduplázni a Qi2 kompatibilis töltőkkel 15 W-ra, az iPhone 16 esetében elérhető 25W-os sebesség ennél is nagyobb előrelépés, de kizárólag az új MagSafe töltőkkel.

A Qi2 kompatibilis töltők továbbra is jó választások lehetnek, ha a felhasználó megelégszik azzal, hogy éjszaka tölti a mobilját - erre egy 7,5W-os töltő is képes, így érdemes mérlegelni, hogy a napközbeni gyorsabb töltést kínáló új 25W-os MagSafe-et tényleg kihasználnánk-e.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról

MAGSAFE

0

Gyorsabban tölthető az iPhone 16

2024. szeptember 12. 12:12

A vezeték nélküli és a vezetékes töltés sebességét is sikerült növelnie az Apple-nek az iPhone 16 termékcsaláddal.