:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 12. 11:03

A VMWare ügyfelek jelentős része fontolhat váltást

Az áremelkedések és a Broadcom vezetése miatt többen máshol keresnének virtualizációs szolgáltatásokat - körvonalazódik egyes felmérésekből.

A Broadcom tavaly november végén zárta sikerrel a VMware akvizícióját azután, hogy a 69 milliárd dolláros üzletre a kínai versenyhatóságok is rábólintottak. Az évtized egyik legnagyobb IT iparági akvizíciójának végére hosszú hónapokig tartó huza-vonát követően került pont. A tulajdonosváltás után nem indult minden gördülékenyen: az akvizíció utáni korszak első negyedéves eredményei szerint a VMWare második negyedéves bevétele 600 millió dollárral csökkent 2,7 milliárd dollárra az előző év azonos időszakához képest, hiába sikerült óriási költségcsökkentést végrehajtani.

A Broadcom az optimalizációs folyamat részét képező leépítések után a virtualizációs és felhőalapú számítástechnikai vállalatot előfizetéses üzletággá formálta, így az örökös licencek helyett csak határozott idejű licenceket vagy előfizetéseket kínál, ami főleg a kisebb ügyfelek számára jelent magasabb költségeket.

A változásokra adott reakciók az ügyfelek részéről vegyesek. A Civo felhőszolgáltató felmérése szerint a VMWare-ügyfelek jelentős része elégedetlen az új rendszerrel, a válaszadó ügyfelek 51,9 százaléka fontolja a platform elhagyását, miután jelentősen magasabb költségekkel jár számára a szolgáltatás. A konkurencia pedig virágzik, számos versenytárs kínál alternatív virtualizációs platformokat, köztük a Civo, a Mirantas, a Red Hat és a Nutanix.

vmware

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

A kutatás szerint az ügyfelek 48,7 százaléka fontolja, hogy más felhőszolgáltatóra vált, 44,9 százalékuk nyílt forráskódú megoldásokra való migrációt mérlegeli. 28,6 százalék nem bízik a nyílt forráskódú alternatívák biztonságában, 23,2 százalékuk pedig a biztonsági és szolgáltatásszint megállapodások (SLA) miatt.

Az előfizetéses rendszerrel szemben érzett ellenérzések jó alapot szolgáltatnak a VMWare negatívabb megítéléséhez, de az európai felhőszolgáltató, az OVHCloud szerint a helyzet nem olyan vészes, mely már 2011 óta kiemelt partnere a VMware-nek. Jeffrey Gregor, az OVHcloud vezérigazgatója szerint az ügyfelek egy része valóban jelezte nemtetszését, de a velük kapcsolatban álló felhasználók túlnyomó többsége elfogadta a változtatásokat.

Az OVHcloud szintén végzett egy felmérést 250 jelenlegi VMware-felhasználó körében, mely azt mutatta, hogy a változások ellenére 91%-uk a cég technológiáinál marad. A maradni tervezők 83%-a pedig elégedett volt a változtatásokkal, még ha szükséges változtatásokat is eszközölni infrastruktrúrájukon. Körülbelül 37% jelezte, hogy mindenképpen előfizetéses modellre tér át, 17% pedig azt mondta, hogy nem találja kedvezőnek az új rendszert, de kitart a platform mellett, mivel az felel meg legjobban üzleti igényeinek.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról

MAGSAFE

0

Gyorsabban tölthető az iPhone 16

2024. szeptember 12. 12:12

A vezeték nélküli és a vezetékes töltés sebességét is sikerült növelnie az Apple-nek az iPhone 16 termékcsaláddal.