:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 11. 12:51

Rengeteg pénzt költ Európában az AWS

Újabb bővítési kört jelentett be az európai régióban az Amazon Web Services, melynek keretében Nagy-Britanniában nyolcmilliárd angol fontnyi beruházást eszközölhet a cég a következő öt évben.

Tovább bővíti európai jelenlétét az Amazon felhős üzletága, az Amazon Web Services (AWS), mely a hét közepén bejelentette, hogy nyolcmilliárd angol font, vagyis átszámítva csaknem 10,5 milliárd amerikai dollár értékben hajt végre adatközponti bővítéséket és új létesítéseket Nagy-Britanniában a következő öt évben.

A vállalat közleménye szerint a beruházási projekt 2028 végére 14 milliárd angol font értékben járul hozzá a brit GDP-hez, illetve összesen mintegy 14 ezer munkahelyet hoz létre az országban.

aws_inside

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

Az Amazon az elmúlt években fokozatosan építette ki adatközponti kapacitását és régióit Nagy-Britanniában, így az elmúlt két évben hárommilliárd angol font értékben hajtott végre bővítést londoni és manchesteri adatközpontjaiban.

A vállalat az Európai Unióban is aktív expanziós politikát folytat, ezek két kiemelkedő jelentőségű projekt a nemrég bejelentett spanyolországi és német beruházás, egyenként rendre 15,7 és 7,8 milliárd euró értékben.

A beruházások mozgatórugója természetesen ez esetben is a mesterséges intelligencia-alapú megoldásokat üzemeltető cégek részéről jelentkező jelentősen megnövekedett kapacitásigény kiszolgálása.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról