:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 9. 12:53

Indul a második antitröszt-per a Google ellen az USA-ban

Hétfőn elindult a második USA kontra Google per, melyben az alperesnek ezúttal azt róják fel, hogy az online hirdetések piacán versenyellenes tevékenységet folytatva monopóliumot épített ki.

Éppen csak kimondta a bíróság első fokon, hogy a Google monopóliumot épített az online keresőszolgáltatások piacán, máris új per elé néz az Egyesült Államokban a cég. Ezúttal az online hirdetések, illetve az azokkal összefüggő szolgáltatások, technológiák piacán merült fel, hogy hogy a vállalat jogellenesen korlátozta a versenyt.

Az ügyészi indítvány szerint komplex szolgáltatás-hálózatot épített ki az évek során, részben akvizíciókon keresztül, az adtech-eszközök használatát korlátozta, illetve manipulálta a hirdetési aukciókat.

google_redflag

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

Az ügy háttere gyakorlatilag ugyanaz, amiért az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban is folyik már versenyjogi vizsgálat, illetve különböző fázisokban lévő eljárás a Google ellen. Ezek kivétel nélkül azt sérelmezik, hogy a társaság egyszerre van jelen termékeivel a digitális hirdetések megjelenítésében, értékesítésében és közvetítésében, mely lehetővé teszi a cég számára, hogy a versenytárs szolgáltatókat különböző módszerekkel szisztematikusan kiszorítsa a piacról.

Az Egyesült Államok jogrendje szerint először arról hoz majd ítéletet a bíró, hogy a jogsértés ténye fennáll, illetve fennállt-e, ezt követően következhetnek a korrekciós intézkedések. Az ügyészség jelen esetben azt szeretné elérni, ha a Google minimum az Ad Manager platformot értékesítené - ez a termék a bírósági dokumentumok szerint 2020-ban a vállalat árbevételének 4,1%-át, működési profitjának pedig 1,5%-át adta.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról