:

Szerző: HWSW

2024. szeptember 9. 11:36

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában

Aggasztó szám, de a kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért nem lehet eléggé komolyan venni a szervezetek végpontvédelmét, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik. A kis- és középméretű vállalkozásoknak költséghatékony és átfogó biztonsági szolgáltatást érdemes választaniuk, ami a legfőbb biztonsági kockázatok esélyét úgy csökkenti, hogy az ne menjen a produktivitás kárára, és a dolgozók se vegyenek észre belőle semmit.

Szinte minden héten hír érkezik egy komolyabb adatlopásról vagy biztonsági incidensről, melyek mérettől függetlenül jelentős anyagi károkat tudnak okozni a vállalkozásoknak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem csak az óriáscégek, de a kis- és középvállalkozások is vonzó célpontok a kiberbűnözők számára. Ráadásul az adathalász-támadások és zsarolóvírusok elleni védekezés sikerét gyengíti a nem elégséges biztonsági személyzet és a képzés hiánya. A támadások költséges problémákhoz, például sérült rendszerekhez, ellopott adatokhoz és hosszú állásidőhöz vezetnek.

Az alkalmazottak nem biztonsági szakemberek, ezért nem életszerű elvárás velük szemben, hogy mindig „résen legyenek” a közösségi hálózatokon alapuló támadások kapcsán. A munkavégzést akadályozó biztonsági óvintézkedések nem megfelelőek egy olyan vállalat számára sem, amely biztonságos és termelékeny munkavégzést vár el alkalmazottaiktól.

A komplex végpontbiztonsági megoldások előnye, hogy az egyszerűség kerül a középpontba: egy hatékony szolgáltatás könnyen használható szabályzatkezelést, könnyű karbantartást, folyamatos riasztáskezelést nyújt, miközben az üzembe helyezése és kezelése sem bonyolult. Ilyen átfogó biztonsági megoldást nyújt például a HP Wolf Pro Security (WPS) portfóliója, ami egy felhőalapú központi irányítópultot kínál a teljes vállalati géppark biztonságának és állapotának kezeléséhez, így a rendszergazdák bárhonnan beállíthatják a biztonsági szabályzatokat, és kiértékelhetik a fenyegetésekkel kapcsolatos megállapításokat, hogy a nagyobb baj még időben megelőzhetővé váljon.

Mérhető megbízhatóság


Az AV-TEST független biztonsági kutatóintézet átfogó áprilisi jelentése szerint a HP Wolf Pro Security következő generációs (NGAV - Next Generation Antivirus) antivírus szoftvere mérhetően az egyik legjobb windowsos antivírus megoldás az üzleti felhasználók számára. Mivel a termék 11.1-es verziója vállalati végpontvédelem kategóriában minden fontosabb tesztkategóriában tökéletes minősítést kapott, így csúcsterméknek tekinthető. Maximális pontszámokat sikerült elérni rosszindulatú programok és különféle fenyegetések elleni védelem tekintetében Windows 10 operációs rendszer alatt, ami nem megy a sebesség és a hatékonyság kárára sem, ezeket szintén különböző rendszereken mérték le a kutatók, ahogy a használhatóságot is, hasonlóan végzett a júniusi riportban is.

A vírusvédelem a HP Wolf Pro Security komplex megoldáscsomag részeként érhető el, ami hatékony és költséghatékony megoldás a kis- és középvállalkozások számára. A teljeskörű következő generációs vírusirtó rendszer ötvözi az olyan, mesterséges intelligencia-alapú technológiákat, mint például a mély tanulás és viselkedéselemzés, hogy prediktív észlelés révén fejlett kártevők elleni védelmet nyújtson. Ezzel lehetővé válik nem csak az ismert, de a korábban nem látott fenyegetések felderítése, a statikus kártevőfájlok és a fájl nélküli fenyegetések elleni védelem, a fájlok felhőalapú elemzése, és nincs szükség aláírás-frissítésre sem.

Antivírus szolgáltatás és EDR megoldás mellett érdemes elgondolkodni fenyegetéselkülönítésre szolgáló technológia alkalmazásán is. A HP Wolf Pro Security „zero trust” megközelítést megvalósító Sure Click komponense a vírusirtó megoldásokkal ellentétben még a végpontok megfertőzése előtt segíthet megfékezni az ismeretlen vírusok károkozását.

Az alkalmazottaknak nem kell biztonsági szempontokkal törődniük, és nyugodtan nyithatnak meg mellékleteket és kattinthatnak hivatkozásokra annak tudatában, hogy a WPS a fenyegetéselkülönítés révén elszigeteli a különböző kockázatokat. Bárhonnan biztonságban dolgozhatnak, mert a megoldás folyamatos védelmet biztosít akkor is, ha a számítógép nem kapcsolódik az internethez, ez pedig a hibrid munkarend és a remote work fénykorában kiemelten fontos.

A fenyegetések fejlett elkülönítésére fejlesztett HP Sure Click a fájlokat, az alkalmazásokat és a weblapokat mikroméretű virtuális gépeken belül nyitja meg, így ha egy fájl rosszindulatú programot tartalmaz, el tudja kapni azt, és a végpontok védettek maradnak a felhasználói adatokkal együtt. Az e-mail mellékletek elkülönítése mellett adott a csevegési hivatkozások és fájlmegosztások, valamint a letöltött fájlok védelme, és adott a vállalati webhely engedélyezései listáinak támogatása az IT számára.

A szolgáltatás részét képező adathalászat elleni hitelesítőadat-védelem pedig megakadályozza a hitelesítő adatot ellopását úgy, hogy blokkolja azokat az adathalász-támadásokat, amelyek hamis weboldalakkal próbálják kicsalni a felhasználók jelszavait. A virtualizáción alapuló biztonság az emberi hiba lehetőségének kiküszöbölésével tartja biztonságban a felhasználóneveket és jelszavakat. A dolgozók biztonságosan jelentkezhetnek be az ismert biztonságos weboldalakra, de a problémásnak ítélt oldalakon arra figyelmezteti őket, hogy ne adják meg adataikat.

Kinyújtott kéz a PC remote menedzsmentben


A védelmi vonal kialakításakor külön hangsúlyt kell fektetni az adatok és eszközök védelmére a távoli munkavégzés és a mobilitás növekedése miatt. A WPS előnye, hogy az alkalmazottak aggodalom nélkül dolgozhatnak egy olyan biztonsági megoldásnak köszönhetően, amely a háttérben működik, így nem akadályozza őket a mindennapi feladataik elvégzésében.

A HP Wolf Connect-ethasználó Wolf Protect & Trace funkció a piacon lévő szolgáltatások közül egyedüliként teszi lehetővé az eszközök nyomon követését, helymeghatározását, és szükség esetén azok lezárását vagy adattörlését, akkor is, ha a számítógép kikapcsolt állapotban van. A mobil alapú hálózatra épülő Wolf Connect használatával csökkenthető a támogatási hibajegyek megoldására szánt idő, minimalizálható az adatveszteség és optimalizálható az eszközök nyilvántartása is.

Annak ellenére, hogy a HP Wolf Pro Security-t könnyű bevezetésre és egyszerű kezelésre tervezték elengedhetetlen, hogy az implementált biztonsági megoldás teljes mértékben illeszkedjen az adott vállalat igényeihez. Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt., mint szakértő rendszerintegrátor nem csupán az eszközök beszerzésében nyújt segítséget, hanem már a tervezés kezdeti szakaszában megosztja ügyfeleivel a legmodernebb kibervédelmi megoldások terén szerzett szakértelmét. A HP legmagasabb partneri minősítéssel rendelkező haza értékesítési partnere továbbá teljeskörű tanácsadással, testreszabott megoldásokkal és folyamatos támogatással biztosítja, hogy ügyfelei IT infrastruktúrája mindig a legmagasabb szintű biztonságot élvezze.

[Az EURO ONE megbízásából készített, fizetett anyag.]

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról