:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 12. 10:01

Érkezik a Vodafone TV helyébe lépő OneTV

Rövidesen megújul a Vodafone tévészolgáltatása, az előfizetők az új felhasználói felület mellett új márkanévvel is találkozhatnak majd. A OneTV bevezetése a 4iG Csoport új márkastratégiájának első, az ügyfelek nagyobb tömegét érintő mérföldköve is egyben.

Jórészt a régi funkciók megtartásával, de teljesen új platformon tévézhetnek az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a Vodafone televíziós előfizetői. A szolgáltató ettől a hónaptól szakaszosan bevezeti a OneTV-t, a Vodafone TV helyébe lépő új szolgáltatást, mely egyben az első, kvázi nulladik lépés a 4iG Csoport távközlési cégeinek márkaváltási folyamatában - a teljes frissítési folyamat előreláthatóan több hónapig tart majd a meglévő ügyfélbázis esetében, az új tévés ügyfeleket pedig már mostantól az új platformon szolgálják ki.

A szolgáltató mai tájékoztatása szerint az új felület a Vodafone TV médiaboxok frissítését követően jelenik majd meg az előfizetőknél - ez a frissítés automatikusan történik majd rendszerint hajnali 2 és 5 óra között, ezt követően a régi, vodafone-os interfész a továbbiakban nem lesz majd használható. A frissítést követően szükség lehet a tévécsatornák újrahangolására is.

onetv_1

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

A fentiekből következik, hogy a OneTV indulása nem jár eszközcserével, azaz - legalábbis eleinte - a Vodafone TV-hez eddig használt médiaboxokon fut majd az új szoftver is, mely a cég szerint elsősorban arculati változásokat hoz. A platformmal új mobilalkalmazások is érkeznek, melyek már most letölthetők az App Store-ból és a Play Áruházból - a bejelentkezéshez ezeknél is, akárcsak a régi verziókban, a My Vodafone fiók azonosítóját és jelszavát kell használni. Okostévés applikációk egyelőre nem készültek a platformhoz.

Az új OneTV felülete a manapság divatos, így többek között a Telekom TV és a Yettel TV által is használt horizontális elrendezést követi különböző tematikus műsorajánlókkal, illetve itt is elérhető az elengedhetetlen műsorújság, illetve egyes tartalmaknál a catch-up (műsorrögzítés) és rögzítési funkció. A platformmal továbbra is megmarad a videotéka (TVOD) és elérhetők lesznek bizonyos streaming appok, a korábbi gyereksarok funkcióját pedig a felhasználói profilok megjelenése veszi át.

Svájcibicska


A 4iG Csoport tavaly szeptemberben jelentette be, hogy kiválasztotta a televíziós műsorterjesztési platformjának új technológiai partnerét, a svájci Kudelski NAGRA nevű platformját, melynek egyik fontos előnye, hogy technológiától függetlenül képes ugyanazt a felhasználói interfészt biztosítani minden tévénéző számára.

Azaz a rendszer használható kábeltévés (DVB-C) és IPTV-infrastruktúrák, de akár DVB-T(2) és DVB-S alapú műsorterjesztés kiegészítőjeként, emellett lehetőséget ad a későbbiekben arra, hogy felhős játékplatformként vagy VR-alapú tartalomfogyasztás alapjaként is működjön. A OneTV ennek megfelelően a 4iG Csoport többi televíziós technológiai platformján is megjelenik majd a jövőben - a cég a többi előfizetőnek 2025-ben vezeti majd be az új platformot.

A 4iG-nál az új platform bevezetése nem csak a frissebb technológiai elemek és az újabb extrákat támogató tévészolgáltatás miatt időszerű, hanem azért is, mert a cég a brit Vodafone Csoporttal kötött megállapodás értelmében idővel nem lesz jogosult a Vodafone márkanév használatára Magyarországon.

A vállalat eddig elzárkózott attól, hogy az erről szóló licencmegállapodás részleteit a nyilvánosság elé tárja, az eddigi pletykák és spekulációk szerint ugyanakkor a Vodafone helyébe lépő One márkanév bevezetése valamikor a jövő év első felében várható. 

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról

MAGSAFE

0

Gyorsabban tölthető az iPhone 16

2024. szeptember 12. 12:12

A vezeték nélküli és a vezetékes töltés sebességét is sikerült növelnie az Apple-nek az iPhone 16 termékcsaláddal.