:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 3. 10:21

Háromba hajtható mobilt villanthat a Huawei az Apple-bemutató után

A kínaiak korszakalkotó készükékkel válaszolnának az iPhone-gyártó éves nagy bejelentésére, a Huawei Mate XT kialakítását eddig még nem valósította meg másik cég.

Alig pár órával az Apple éves iPhone-bemutatója után a rivális Huawei is előhúzza a kalapból, amije van, és termékbemutató eseményt fog tartani Pekingben, helyi idő szerint szeptember 10-én délután fél háromkor - derül ki a cég hétfői közleményéből. Ez egy késő esti időpontot jelenthet majd szeptember 9-én az Egyesült Államokban, és az Apple várhatóan ugyanezen a napon, de délelőtt 10-kor mutatja be az iPhone 16 termékcsaládot.

Richard Yu, a Huawei fogyasztói és autóipari technológiai csoportjának vezetője a kíváncsiságot azzal fokozta a dátum bejelentésekor, hogy egy állítása szerint olyan korszakalkotó termékkel állnak elő, amely már másoknak is eszébe jutott, de még nem tudták elkészíteni. Az ügyvezető hozzátette, hogy öt év befektetés után a Huawei „valósággá váltotta a sci-fit”.

Pár órával később kiderült az is egy Yu által közzétett képből, hogy a rejtélyes eszköz a Huawei Mate XT lesz, ami a világ első, kereskedelmi forgalomban is elérhető, háromba hajtható készüléke. Erről a kialakításról eddig csak koncepciókat lehetett látni többek közt az Oppo és Tecno cégektől, de konkrét terméket még nem tettek elérhetővé, úgy tűnik, a ligában a Huawei előz, ami a bemutató alkalmával osztja meg a pontos részleteket és specifikációkat a nagyvilággal.

huawei-trifold-2

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A Huawei egykor a globális mobilpiac egyik legmeghatározóbb szereplője volt, míg telefonos üzletágát meg nem tépázták az amerikaiak szankciói. A sencseni cég azóta töretlen lendülettel dolgozik saját megoldásain. Újjáéledése mostanra már kihívás elé állította az Apple-t Kínában: a Canalys kutatása szerint az iPhone-gyártó az év második negyedévében elveszítette helyét az öt legnagyobb okostelefon-gyártó között Kínában a piaci részesedés alapján. A Huawei szállításai a második negyedévben 41%-kal nőttek éves szinten, ami óriási ugrás.

Az Apple idei legfajsúlyosabb termékbejelentő rendezvényét - ahol az új iPhone-ok mellett várhatóan az új Apple Watch széria és új vezeték nélküli headsetek is bemutatkozhatnak - a várakozások szerint évek óta nem látott forgalomnövekedés követheti, elsősorban az új szériával debütáló iOS 18-cal érkező AI-funkcióknak köszönhetően, melyeket az Apple nemes egyszerűséggel csak Apple Intelligence összefoglaló néven illet.

Az Apple szakértők szerint joggal bízik abban, hogy az Apple Intelligence a kissé döcögős rajt ellenére jelenlegi iPhone-tulajok tömegeit veszi majd rá a frissítésre, akik eddig nem érezték szükségét lecserélni a régi készüléket. Ezt segíti a tény, hogy az új AI-képességek teljes körű működése az egy-két évnél régebbi készüléken nem garantált a feldolgozóegységben lévő NPU-modul teljesítménye miatt.

Az Apple utoljára az iPhone 12 széria piacra dobásakor tudta számottevően fellendíteni az eladásokat éves összehasonlításban - akkor az új telefonok 5G-s kommunikációja számított a legfőbb vásárlócsalogató fejlesztésnek.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról