Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 28. 09:58

A vártnál jobban alakulhatnak idén az okostelefon-eladások

Az idei első félévben várakozások felett nőtt a globális okostelefon-piac, ezért a szegmens teljesítményét illetően optimistán módosította prognózisát az egyik meghatározó piackutató, az IDC.

A várakozásokon felül teljesített az idei első félévben a globális okostelefon-piac, ezért az IDC-nél úgy látják, hogy a korábbi prognózishoz képest jobban alakulnak majd az eladások 2024-ben. A piackutató szerint a vásárlókat elsősorban az új csúcskészülékek AI-funkciói fogják meggyőzni arról, hogy cseréljék le régi telefonjukat.

Ennek köszönhetően összességében mintegy 1,23 milliárd okostelefon találhat majd gazdára 2024-ben - 5,8%-kal több, mint 2023-ban, ezzel nagyjából 200 millióval túlteljesítve az előzetes kalkulációkat - idézi az IDC-t a Reuters.

smartphones

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A vártnál valamivel jobb forgalom a kutatócég szakemberei szerint elsősorban az új csúcskészülékekbe épített generatív mesterséges intelligencia (GenAI) funkcióknak köszönhető - a nagyobb gyártók közül a Samsung, a Google és az Apple már kivétel nélkül bemutatták ezeket az eszköztárakat, igaz, utóbbi még adós az Apple Intelligence-nek nevezett csomag éles bevezetésével.

Szakértők korábban többször is hangsúlyozták, hogy a GenAI funkciók megjelenése kiváló marketinglehetőséget biztosít a gyártók számára, melyek az 5G-korszak hajnalán tapasztalható módon pörgethetik fel a piacot. 

Az IDC szerint a GenAI-val ellátott készülékek eladása 2024 végére éves szinten 344%-kal nőhet majd, ezzel év végére ezek az okostelefonok a teljes új értékesítés 18%-át adhatják majd.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról