Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 26. 11:00

Menetrendszerűen érkeznek az új iPhone-ok

A megszokott időben, bő két hét múlva mutathatja be az Apple az új iPhone-szériát a cég idei legnagyobb jelentőségű termékbejelentő eseményén.

Szeptember 10-én, azaz holnaphoz két hétre mutathatja be az Apple az iPhone-széria legújabb tagjait, az elsősorban szoftveres újdonságokkal kecsegtető iPhone 16 családot, mely tíz nappal később válik elérhetővé a boltokban - írja bennfentes forrásaira hivatkozva a Bloomberg.

Az Apple idei legfajsúlyosabb termékbejelentő rendezvényét - ahol az új iPhone-ok mellett várhatóan az új Apple Watch széria és új vezeték nélküli headsetek is bemutatkozhatnak - a várakozások szerint évek óta nem látott forgalomnövekedés követheti, elsősorban az új szériával debütáló iOS 18-cal érkező AI-funkcióknak köszönhetően, melyeket az Apple nemes egyszerűséggel csak Apple Intelligence összefoglaló néven illet.

iphone16

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Az új AI-képességeket az Apple szokásához képest a versenytársakhoz képest jócskán lemaradva, idén júniusban villantotta meg, ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy - elsősorban jogi okokra visszavezethetően - azokat mégsem kapja meg minden vásárló az új iPhone-jával, illetve lesz egy-két korábban bejelentett funkció, melyek csak az iOS 18 későbbi verzióival kerülnek be a repertoárba.

Az Apple szakértők szerint joggal bízik abban, hogy az Apple Intelligence a kissé döcögős rajt ellenére jelenlegi iPhone-tulajok tömegeit veszi majd rá a frissítésre, akik eddig nem érezték szükségét lecserélni a régi készüléket. Ezt segíti a tény, hogy az új AI-képességek teljes körű működése az egy-két évnél régebbi készüléken nem garantált a feldolgozóegységben lévő NPU-modul teljesítménye miatt.

Az Apple utoljára az iPhone 12 széria piacra dobásakor tudta számottevően fellendíteni az eladásokat éves összehasonlításban - akkor az új telefonok 5G-s kommunikációja számított a legfőbb vásárlócsalogató fejlesztésnek.

A őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról