Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 22. 09:44

Megállapodásokat kötött a Magyar Telekom és a Yettel

Frekvenciahasználati jogosultság mellett 2G-ről is megegyezett a két nagy távközlési szolgáltató.

A Magyar Telekom átruházási megállapodást írt alá a 2100 MHz-es sávon lévő 2x5 MHz frekvenciablokk használati jogosultságának a Yettel Magyarország Zrt. részére történő átruházásáról – írja közleményében a szolgáltató. Ezen frekvenciahasználati jogosultságot 2018 decemberében hosszabbították meg 2027. június 27-ig.

A vételár megegyezik a frekvenciablokk használati jogosultság könyv szerinti értékével. Az átruházás nem befolyásolja a Magyar Telekom ügyfélkiszolgálásának minőségét - szögezi le a szolgáltató. A tranzakció teljesítéséhez még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyása szükséges.

original

Gyere el AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A társaság emellett egy másik megállapodást is aláírt a Yettellel 2G mobil hozzáférésről, mely biztosítja számára, hogy legkorábban 2026. január 1-től a Yettel által nyújtott szolgáltatás igénybevételével bonyolítsa ügyfelei 2G forgalmát, melyet így hatékony spektrum- és energiafelhasználás mellett fog tudni biztosítani.

A megállapodásnak köszönhetően felszabaduló frekvenciákat a Magyar Telekom 4G és 5G szolgáltatásának további támogatására, kapacitás-bővítésre kívánja használni az ügyfelek kiszolgálása érdekében, a szolgáltató szerint a megállapodás pénzügyi hatása összességében várhatóan nem lesz jelentős.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról