Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 16. 09:17

Vitatja a kínai befolyást a TikTok

Tévesen értelmezte a TikTok közösségi platform helyzetét és Kína befolyását a szolgáltatás működésére az amerikai törvényhozás - áll abban a beadványban, melyben egy tavasszal elfogadott törvényen keres a bíróság előtt fogást a ByteDance.

Teljesen félreértelmezi a TikTok közösségi platform kínai kapcsolatait az amerikai törvényhozás, ezért vissza kell vonni azt a törvényt, mely előírja a ByteDance számára a szolgáltatás amerikai ágának értékesítését, ellenkező esetben országos tiltás vár a mintegy 170 millió amerikai által használt platformra.

A május elején benyújtott bírósági beadvány szerint a Joe Biden elnök által április 24-én aláírt jogszabály a fentin túl több ponton is korlátozza az amerikaiak alkotmányos jogait. A vállalat szerint eddig precedens nélküli esetről van szó, hiszen soha nem fordult még elő az amerikai történelemben, hogy a Kongresszus egy vélemények közlésére alkalmas platformra permanens, országos tiltást rendelt volna el.

tiktok_changedmylife

A tegnap ismertetett részletes vitaanyag szerint az igazságügyminisztérium érvelése, melyre a jogszabály épül, ténybeli tévedésektől hemzseg.

Magam ura leszek

Egy sikeres IT karriert nem csak munkavállalóként lehet megvalósítani. A 38. adásban a szabadúszók, vállalkozók, startuperek világába mártóztunk.

Magam ura leszek Egy sikeres IT karriert nem csak munkavállalóként lehet megvalósítani. A 38. adásban a szabadúszók, vállalkozók, startuperek világába mártóztunk.

A TikTok jogi képviselői a bíróság elé terjesztett részletes anyagban többek között hangsúlyozták, hogy az amerikai felhasználók által használt tartalomajánló algoritmus amerikai szervereken (az Oracle adatközpontjaiban) működik, ahogy a felhasználói adatokat is az országon belül tárolják, a moderációs döntéseket pedig Amerikában hozzák meg.

Mindez a cég érvelése szerint élesen szembemegy azzal az alapvetéssel, miszerint a TikTok működését Kínából manipulálhatják, illetve az amerikai felhasználók adataihoz a kínai kommunista párt kénye-kedve szerint hozzáférhez. A TikTok amerikai potenciális betiltása ezzel együtt elsősorban alkotmányossági aggályokhoz vezethet, mivel az korlátozza az érintett amerikai állampolgárok szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról