Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 14. 09:00

A magyar piacon is rajtolnak a Google Pixelek

Már hivatalos, hogy hazánkban is indul a keresőcég legújabb csúcsmodelljének értékesítése, és többé nem titok a specifikáció és az árak sem.

Eddig sem csinált különösebb titkot abból a Google, hogy augusztus 13-án piacra kerülnek a legújabb Pixel modellek, a cég tőle szokatlan módon még a nyár során lerántotta a leplet az idei hardveres újdonságokról.

Az új Pixel sorozat bemutatója, illetve piaci premierje idén első alkalommal releváns Magyarország számára, hiszen a keresőcég a Yettel Magyarországgal, az Alza.hu-val és az eMaggal kötött exkluzív együttműködésének köszönhetően hivatalosan is a magyar piacra hozza legújabb, Pixel 9 okostelefon szériáját, valamint a Pixel Watch 3-at és a Pixel Buds Pro 2 fülhallgatókat.

A Pixel 9, a Pixel 9 Pro és a Pixel 9 Pro XL készülékek mindegyikét a Tensor G4 chip hajtja Titan M2 biztonsági társprocesszorral, amihez az alapmodellnél 12GB RAM, illetve 128 GB/ 256GB tárhely társul, a Pro esetében 521GB és 1TB is választható opció. A Pro modell kétféle méretben kerül forgalomba, választható lesz 6,3 hüvelykes, illetve egy nagyobb 6,8 hüvelykes Super Actue kijelzővel ellátott változata (a Pro XL), 2700 nit csúcsfényerővel, de specifikációkat tekintve mindkét modell egyezik.

pixel9kiemelt

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Az alapmodell előlapjára 10,5 MP-es dupla PD szelfikamera került autofókusszal, f/2,2 rekeszértékkel, a Pro variáns esetében már 42 megapixeles kamera adott. A sima Pixel 9 hátlapján 50 MP-es főegység található kiegészítve egy 48 MP-es, ultraszéles (123°-os látótér), kamerával (f/1,7 rekeszérték), de képességeket tekintve a Pro kamerarendszere a legkiemelkedőbb, már három egységgel: az alapmodell kettő kamerája mellé társul egy 48 MP-es Quad PD teleobjektív kamera ƒ/2,8 rekeszértékkel, 22 fokos látótérrel.

Mindegyik telefonhoz hét évnyi operációsrendszer- és biztonsági frissítés jár, a 4700 milliamperórás akkumulátor körülbelül 30 perc alatt töltődik 55%-ra gyorstöltéssel. Kapcsolat terén adott a Bluetooth 5.3, NFC, Wi-Fi 7, 5G támogatás.

A Pixel 9 Pro mellé Google One AI Premium csomag is jár, amely az első évben térítésmentes hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Gemini Advanced szolgáltatáshoz, ami AI funkciókat tesz elérhetővé az olyan Google-termékekben, mint a Gmail és a Dokumentumok.

Az obszidián, porcelán, szürkészöld és rózsakvarc színekben választható Pixel 9, a Pixel 9 Pro és a Pixel 9 Pro XL magyar árait is tudni már, a mobilok 379 990 forint, 464 990 forint és 509 990 forintos áron rendelhetők elő, augusztus 22-én kerülnek az exkluzív partnerek kínálatába, egy kivétellel: a Pixel 9 Pro csak szeptemberben érkezik a polcokra.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.