:

Szerző: HIRDETÉS

2024. augusztus 13. 12:59

Hálózatokról, sallangmentesen - idén is jön a HUNOG

Immár másodszor kerülhet sor a magyar hálózatüzemeltető közösség szakmai konferenciájára, a HUNOG-ra, mely az iparág szereplői számára a személyes kapcsolatépítés egyik legjobb lehetőségét kínálja.

A magyarországi hálózatüzemeltető - távközléstechnológiai iparág számára sokáig nem adatott valódi lehetőség arra, hogy az érdeklődők valóban nekik szóló szakmai tartalmakkal ismerkedhessenek meg, illetve kapcsolatot építsenek egy kifejezetten számukra szervezett konferencia keretén belül. Tavaly óta azonban szerencsére ez a helyzet gyökeresen megváltozott a HUNOG révén.

Magyarország saját, nemzetközi hagyományt követő NOG (Network Operator Group) konferenciáját október 9-10 -én második alkalommal rendezik meg a szervezők, az ISZT (Internetszolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület) és az ISZT Nonprofit Kft., a legfelsőbb szintű .hu névtérhez tartozó domainek nyilvántartója és kezelője.

hunog_1

Őszi mix a ghost joboktól a kártékony bootcampekig

Ezúttal ismét több IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk.

Őszi mix a ghost joboktól a kártékony bootcampekig Ezúttal ismét több IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk.

A konferencia ahogy tavaly, úgy idén is bővelkedik az igazán hardcore technológiai témákban, így a tervek szerint előadnak többek között a 2024-es HUNOG-on a Netflix-OpenConnect, a Nokia, a Clico és az Aruba Cloud szakemberei egyebek mellett az IP hálózati peeringről, de lesz szó a kvantumkommunikáció piaci trendjeiről és implementációs kihívásairól, ahogy az MI-alapú DDoS-elhárítás jelentette lehetőségekről és persze annak korlátairól is.

A szakmai információk átadása mellett a HUNOG a személyes hálózatépítésről, kapcsolatépítésről is szól, hiszen a szűk szakma számára eddig nemigen szerveztek hasonló konferenciát hazánkban, így a networking és a tudás megszerzése jobbára külföldi fórumokon, idegen nyelven történt.

Olyan fórumot szerettünk volna létrehozni, ahol az internethálózattal foglalkozó szakemberek, üzemeltetők, hosting szolgáltatók és regisztrátorok is részt vehetnek. A NOG-ok hálózata adott nekünk erre a célra megfelelő teret, hiszen Magyarországon korábban nem volt ilyen kezdeményezés

-mondta el Miszori Attila, az ISZT elnöke.

Bodor Csaba, az ISZT Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a HUNOG kapcsán a legfontosabb a személyes találkozó lehetősége, ahol akár együttműködő partnerek, akár versenytársak is találkozhatnak egymással és konkrét megoldásokat, a szakma előtt álló legnagyobb kihívásokat beszélhetnek meg egymással, ez pedig végeredményben elősegítheti az iparág fejlődését.

[Az ISZT megbízásából készített, fizetett anyag.]

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról