Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 12. 14:30

Jöhet az idei második leépítési hullám a Cisco-nál

Idei második csoportos létszámleépítésére készül a vállalati hálózati berendezések amerikai veteránja, a Cisco.

Több ezer munkavállalótól szabadulhat meg idei második leépítési hullámában a Cisco, mely a (nagy)vállalati hálózati eszközökről a fókuszt fokozatosan igyekszik áthelyezni a nagyobb növekedéssel kecsegtető területekre, így többek között a kiberbiztonságra és a mesterséges intelligenciára - írja exkluzív tudósításában a Reuters.

Az érintettek száma ezúttal meghaladhatja az idén februárban bejelentett létszámleépítésnél közölt 4000 főt, állítja a riport névtelen, belső forrásaira hivatkozva, hozzátéve, hogy a részleteket várhatóan a cég szerdán esedékes negyedéves pénzügyi beszámolója alkalmával ismertetheti a menedzsment.

layoff_guy

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Az amerikai multi globális munkaerőállománya tavaly nyár közepén megközelítette a 85 ezer főt, a februári és a mostani leépítéssel a teljes állomány több mint 10%-kal csökkenhet.

A Cisco ezt megelőzően legutóbb 2022 novemberében jelentett be átfogóbb szerkezetátalakítást, amikor nagyjából a dolgozók öt százalékát küldte el. Az akkori leépítési kör több mint 600 millió dollárba került a cégnek a végkielégítésekkel és egyéb költségekkel.

A cég a profilmódosítás érdekében márciusra lezárta fennállásának eddigi legnagyobb akvizícióját, melynek keretében 28 milliárd dollárt fizetett korábbi partneréért, a Splunk kiberbiztonsági cégért.

 

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról