:

Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 12. 09:16

Nem kapnak számlát októberben a Digi előfizetői

Idén novembertől változtat eddigi számlázási gyakorlatán a Digi Távközlési Kft., az év utolsó előtti hónapjától több százezer előfizetőnek a tárgyhónapban kell majd a havi előfizetési díjat megfizetnie.

Javában zajlik a 4iG csoportnál a korábban megszerzett távközlési érdekeltségek integrációja, működésük átalakítása, melyet most egy újabb, ezúttal a Digi Távközlési Kft. számlázási rendszerét érintő változás kísér.

A szolgáltató több százezer előfizetője eddig úgy kapta meg a havi számláját, hogy a következő havi előfizetési díjat előre kellett kifizetnie, a tárgyhót megelőző hónap forgalmi díjaival (jellemzően telefonhívások percdíjai) együtt, a fizetési határidő pedig egységesen a tárgyhó utolsó napja volt.

digi_szamlazas_2024
forrás: digi Kft.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

Ez változik novembertől úgy, hogy a Digi áttér a tárgyhavi számlázásra, azaz az előfizetők nem fizetik majd ki előre a következő havi előfizetés(eik) havi díját, ugyanakkor a tárgyhót megelőző forgalmi díjat értelemszerűen továbbra is utólag fizetik majd. Szintén változik a számlák rendezésének módja azzal, hogy a fizetési határidő egységesen a tárgyhó 20. napjára módosul - tájékoztatta előfizetőit a cég az aktuális havi számlával. 

Az átállás velejárója egyben, hogy a digisek szeptemberben vagy októberben egyáltalán nem kapnak majd számlát a szolgáltatójuktól, novemberben viszont számítani kell rá, hogy a megszokottnál valamivel többet kell fizetniük, hiszen egyszerre számlázza ki nekik a cég az októberi és szeptemberi forgalmi díjakat.

Amennyiben valamely számla kiállítását követően változik az előfizetői szerződés (pl. díjcsomag váltás, új szolgáltatás aktiválás vagy szolgáltatás lemondás), akkor a szerződésmódosítás hatályba lépését követően kibocsátott első számlán fog megjelenni az új fizetendő összeg - írja a szolgáltató.

A 4iG sajtóosztályán elmondták, a DIGI Távközlési Kft. tárgyhavi számlazási rendre való váltása kapcsán, hogy

az átállás szakaszosan valósul meg, így egyes ügyfélcsoportok szeptemberben, míg mások októberben nem kapnak számlát. Az ezen hónapokban keletkezett havi forgalmi díjak a következő havi számlában lesznek feltüntetve. 

Frissítés (08.12. 13:03): cikkünket frissítettük a 4iG Nyrt. lapunknak megküldött nyilatkozatával.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról