Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 7. 12:33

Még több helyre érkezik a Microsoft új svájcibicskája

A Microsoft felhő- és távoli számítógépes szolgáltatásait használóknak biztosít kezdőképernyőt az új Windows App nevű alkalmazás, ami ismét azt erősíti, hogy a cégnek komoly tervei vannak a felhővel.

A Microsoft tavaly novemberben tette kipróbálhatóvá előnézeti verzióban a Windows App nevű alkalmazást webes böngészőben, iOS-en, iPadOS-en és macOS-en, ami lényegében a korábbi Windows 365 appot alakítja át egy központi hubbá.  A Windows App segítségével a felhasználó egyetlen felületen férhet hozzá a Windows 365-höz, a Microsoft Dev Boxhoz és az Azure Virtual Desktophoz, valamint a távoli asztali szolgáltatásokhoz és a távoli számítógépes szolgáltatásokhoz.

A cég friss bejelentése szerint az app általánosan hozzáférhető stabil verziója hamarosan minden felhasználóhoz megérkezik az ősz folyamán, továbbá érkezik az Androidra optimalizált verzió is előnézetben.

windows-devices

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Az eddig elérhető előnézeti kiadás csak a Microsoft vállalati fiókjaira korlátozódik, mivel elsősorban rendszergazdáknak és fejlesztőknek szánja a cég, de az őszi megjelenés után a hétköznapi fogyasztók számára is megnyílik a lehetőség személyes Microsoft-fiókon keresztül.

Utána az eddigi Windows 365 Appot helyben történő frissítéssel váltja a Windows App, ami a Microsoft Store-ból szerezhető be. Webes felületen azonnali lesz az átállás, az egységes és továbbfejlesztett böngészőbeli élmény minden platformon rögtön látható lesz.

Az iOS-es és MacOS-es felhasználók szintén a Remote Desktop kliens in-place frissítésével kaphatják meg az új Windows Appot az App Store-ból. Androidos a Google Play áruházból lesz hozzáférhető az „év későbbi részében” a preview verzió.

a címlapról