Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 31. 13:20

A Direct One műholdas ügyfeleit is megkaparintotta a 4iG

A Canal+ Csoport átadja a kormányközeli 4iG csoportnak a Direct One ügyfeleket, továbbá bejelentették, hogy a Canal+ streamingszolgáltatás 2025-től Magyarországon is elérhető lesz.

A 4iG Nyrt. leányvállalata, a DIGI Távközlési és Szolgáltató szerződést írt alá a Canal+ műholdas televíziószolgáltató vállalattal a Direct One (egykori nevén UPC Direct) magyar műholdas ügyfélbázisának felvásárlásáról, illetve a kábeles műsorterjesztési portfólió átvételéről. A tranzakcióval a 4iG Csoport ügyfélállománya 155 000 műholdas előfizetővel bővülhet, miután a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta az üzletet, erre várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerülhet sor.

A Canal+ Európa legnagyobb műholdas és IP televízió szolgáltatója, amely műholdas, IP-alapú és streaming TV- szolgáltatásokat nyújt. A szolgáltató Direct One márkanév alatt értékesíti műholdas tévészolgáltatását Magyarországon, mintegy 155 000 műholdas előfizető ügyfelet kiszolgálva.

nagyhalkishal

A tranzakció nem érinti majd a Direct One online előfizetőit, ők továbbra is változatlan formában és tartalommal vehetik igénybe a műholdas televíziószolgáltatást.

A bejelentés további része, hogy az Európa különböző országaiban, így Ausztriában, Csehországban Szlovákiában és a közelmúltban Hollandiában történt sikeres bevezetések után Magyarországon is elérhető lesz a Canal+ streamingszolgáltatás - 2025-től a magyar piacra szánt, Canal+ márkanevű alkalmazást kínál majd a magyar ügyfelei számára. A platform egyszerre ad majd helyet élő tévéadásnak és streamingnek, helyi- és nemzetközi csatornákat aggregálva.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról