:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 18. 13:00

Vizsgálat indulhat a Google-Samsung AI üzlete miatt

Továbbra is éberen figyeli az Európai Bizottság a fontos techcégek partnerségeit, különösen a generatív AI korában.

Uniós versenyjogi vizsgálat indulhat a Google és a Samsung több évre szóló megállapodása kapcsán, melynek tárgya, hogy a keresőcég generatív AI technológiáját, egészen pontosan a Gemini Nanót előretelepítetten kínálja majd a Galaxy S24 széria darabjain.

Az Európai Bizottság versenyjogi szerve kiküldte a piaci szereplőknek azt a piacfelmérést célzó kérdőívet, mely jellemzően az ilyen vizsgálatok nulladik szakaszának minősül. A vizsgálat célja - amennyiben a Bizottság megindítja az eljárást - annak tisztázása lesz, hogy a partnerséggel esetlegesen más chatbot-fejlesztők hátrányba kerülhetnek-e a piacon. Ezután lehetséges eljárást indítani a vállalat ellen versenyellenes gyakorlat aggályára hivatkozva.

ai-assistant_0

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Az uniós versenyhatóság által összeállított kérdőív többek közt arra keresi a választ, hogy a Gemini Nano eszközön vagy felhőn keresztül történő előtelepítése korlátozza-e az ugyanarra az eszközre előre telepíthető más generatív AI-rendszerek számát. A kérdőívben azt is tudni szeretnék, hogy a Gemini Nano előretelepítése korlátozza-e az együttműködést más chatbotok és Samsung okostelefonokra előre telepített alkalmazások között, és

A kérdőív arra vonatkozóan is bekér adatokat a piaci szereplőktől, hogy próbáltak-e megállapodást kötni az eszközgyártókkal arról, hogy előre telepítsék chatbotjaikat, mik voltak az esetleges elutasítások okai.  Mindezekre a kérdésekre még a héten válaszolniuk kell az érintetteknek.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról