:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 15. 11:32

Kezd megtérülni az Apple-nek az indiai nyitás

Mind az eladások, mind az azzal részben összefüggő helyi gyártás egyre jobb képet mutat az Apple számára a világ legnépesebb országában, Indiában.

A sino-amerikai gazdaságpolitikai konfliktus egyik legnagyobb nyertese a technológiai iparágban India lehet, ahol a helyi kormányzat egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a korábban Kínát preferáló cégek gyártóbázisait legalább részben a világ legnépesebb országába költöztessék.

Mindez kezdi meghozni a gyümölcsét az olyan, a helyzetre viszonylag gyorsan reagáló cégek számára, mint az Apple, mely korábban azzal számolt, hogy középtávon az iPhone-ok akár negyede is Indiában készülhet már.

cook_india_selfie

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A cég korábbi sajtóhírek szerint jó úton jár afelé, hogy a fenti célszám megvalósuljon, hiszen az előző üzleti évben mintegy 14 milliárd dollár értékű iPhone készülhetett Indiában, melyek számottevő része a fokozatosan erőre kapó helyi piacon kelt el. 

Ez a Bloomberg friss riportja szerint egyébként március végével éves szinten mintegy nyolcmilliárd dollárnyi forgalomnak csaknem a felét tette ki - a cupertinói cég ezzel összességében 33%-kal tudta növelni eladásait éves szinten a világ legnépesebb országában, ami az év ezen időszakában rekordnak számít.

Az Apple láthatóan nem csak a gyártás-diverzifikálásra, hanem az értékesítés felpörgetésére is egyre nagyobb hangsúlyt fektet Indiában, így tavaly tavasszal megnyíltak a cég első hivatalos értékesítési pontjai Mumbaiban és Delhiben, míg a készülékgyártás központja Tamilnádu állam székhelye, Chennai külvárosában található.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.