:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 15. 09:10

Fennállásának legnagyobb felvásárlására készül az Alphabet

Megafelvásárlásra készül a Google anyacége, éppen akkor, amikor az amerikai kormány igyekszik a technológiai multik erőfölényét letörni.

Előrehaladott akvizíciós tárgyalások zajlanak a Google anyacége, az Alphabet és a Wiz nevű kiberbiztonsági startup tulajdonosai között, az ügylet a technológiai multi eddigi legnagyobb felvásárlása lehet - jelent meg az amerikai sajtóban vasárnap.

Az Izraelben alapított, immár New York-i székhelyű Wiz-ért nem hivatalos, bennfentes információk szerint 23 milliárd dollárt fizethet majd az Alphabet, melyet jórészt készpénzben teljesíthet a vállalat. A források szerint a tárgyalások gyakorlatilag a finisben járnak, a megegyezést rövidesen bejelentik a felek.

wiz_badges

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Wiz az egyik leggyorsabban növekvő technológiai startupnak számít. A társaságot 2020-ban alapították, idén májusban pedig felmerül a tőzsdei bevezetés lehetősége is - ekkor nagyjából 12 milliárd dollárra taksálták a cég értékét. A társaságnak ma mintegy 900 munkavállalója van, de csak idén további 400 dolgozó felvételét tervezte eddig a menedzsment.

A cég első számú terméke az a kiberbiztonsági szoftvercsomag, mely az ügyfelek felhős infrastruktúráját elemzi és deríti fel azok potenciális gyenge pontjait - a megoldás ennek megfelelően az utóbbi időszakban különösen közkedvelt a Wiz célcsoportját jelentő közép- és nagyvállalatok körében.

Ha az ügylet összejön, ez lehet a Google anyacégének eddigi legnagyobb értékű felvásárlása, ugyanakkor nem a Wiz az első kiberbiztonsági profilú cég, mely az Alphabet horgára akadt. 

A cég 2022-ben vásárolta fel a FireEye-ből egy évvel korábban kivált Mandiantot, az a tranzakció ugyanakkor jóval kisebb értéket képviselt, hiszen az Alphabet két éve 5,4 milliárd dollárnyi készpénzt fizetett a Solarwinds támadások felderítésében aktívan közreműködő társaságra, túllicitálva ezzel a másik kérőt, a Microsoftot.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.