Szerző: Koi Tamás

2024. július 12. 10:30

Mától az EU-ban is megvásárolható a Vision Pro

Mostantól hivatalosan is kapható az Apple februárban elrajtolt Vision Pro AR/VR headsetje az Európai Unióban, a cég azonban egyelőre nem adja jelét annak, hogy az egy éve bejelentett kütyü árát mérsékelni kívánja, sőt.

Mostantól nem kell messzire utaznia vagy egyéb, magánimport-lehetőségek után néznie annak, aki az Apple Vision Pro headsetjét meg kívánja vásárolni. A tavaly nyáron bejelentett, az év elején kizárólag az Egyesült Államokban piacra került kütyü mától Németországban és Franciaországban is megvásárolható - induló áron 4000 euróért.

Ezzel az Apple Vision Pro nemzetközi premierjének második hullámához ért a cupertinói cég, mely először június 28-án bővítette a termék piacát Kínával, Hongkonggal, Japánnal és Szingapúrral, mától pedig a német és a francia boltok mellett Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Kanadában is elérhető a hivatalos értékesítési csatornákon keresztül.

visionpro_girl

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Ahogy az az Egyesült Államokban is történt, a Vision Pro bevezetését élénk érdeklődés kísérte, illetve kíséri az új piacokon. A CNBC riportja szerint az Apple egyik legnagyobb üzletében, a londoni Regent Streeten komolyabb tömegek jelentkeztek arra, hogy kipróbálják a Vision Pro-t - a termék árát tekintve ez a lehetőség abszolút indokolt a gyártó részéről.

A korábbi piaci tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a Vision Pro esetében a kezdeti lelkesedés hamar elfogy, ami egyrészt a termék csillagászati árának, másrészt a hézagos ökoszisztémának, azaz elsősorban a hiányzó applikációknak köszönhető, nem beszélve az eszköz kiforratlanságából eredő egyéb tényezőkről (pl. kényelmetlen viselet, rendkívül rövid akkumulátoros üzemidő).

a címlapról