Szerző: Koi Tamás

2024. június 28. 10:39

A vodásoknak is jár idén nyáron a díjmentes 5G

A Telekom mellett a Vodafone is díjmentesen biztosítja az 5G-hálózathoz való hozzáférést minden lakossági és kisvállalati előfizetéses ügyfelének a nyári hónapokban.

A nyár a mobilszolgáltatók műszaki részlegein dolgozók számára legkevésbé sem a pihenésről szól, ebben az időszakban ugyanis jellemzően meglehetősen egyenlőtlen elosztásban csúcsra pörög a hálózat a turizmus élénkülésének köszönhetően.

A terhelés jobb elosztására szolgálnak a hálózat szoftveres finomhangolása mellett az olyan promóciók is, melyet a Magyar Telekom indított el június elején, illetve amit július 3-ával a Vodafone Magyarország is lekövet.

vodafone_window_decor

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A két cég tavalyi mintára minden előfizetéses (a Telekom a pre-paid ügyfélkörnek is) lakossági és kisvállalati ügyfelének elérhetővé teszi az 5G-s hálózati csatlakozást, akkor is, ha díjcsomagjuk alapesetben csak 4G-elérést tesz lehetővé.

A Vodafone pénteki közleménye szerint jövő szerdától amennyiben az ügyfelek 5G-képes készülékkel és SIM-mel rendelkeznek és 5G-s hálózati lefedettséggel rendelkező területen tartózkodnak, okostelefonjuk automatikusan az 5G-s hálózatot veszi igénybe az adatforgalmazáshoz. A promóció 60 napig érvényes.

Az efféle nyári akciózásból látványosan kimarad a Yettel Magyarország, nem véletlenül: a PPF többségi tulajdonában lévő cégnél a kezdetektől felármentes az 5G-s elérés. A Yettel emellett szinte kizárólag a valódi sebességelőnyt biztosító C-sávban nyújt 5G-hozzáférést az ügyfelei számára, szemben a Telekommal és a Vodafone-nal, melyek kiterjedten használják a szolgáltatáshoz az alacsony sávokat és a dinamikus frekvenciamegosztás-alapú technológiát (DSS).

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról