:

Szerző: Koi Tamás

2024. június 17. 09:21

AI védi meg az olimpikonokat a trolloktól Párizsban

Idén az olimpikonok mentális egészségére minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, mely elhatározta, hogy mesterséges intelligenciát vet be azért, hogy a sportolókat a lehető legkevesebb abúzus érje a közösségi térben.

Pontosan meg nem határozott technológiai hátterű mesterséges intelligencia segítségét is igénybe veszi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 39 nap múlva kezdődő párizsi olimpia során azért, hogy az olimpikonokat a lehető legkevesebb zaklatás érje az online térben - jelentette be a szervezet a hétvége során.

A NOB elnöke, Thomas Bach pénteken közölte, a július 29-én XXXIII. nyári olimpiai játékokon résztvevő, 32 sportágat képviselő mintegy 10500 sportoló szereplése a várakozások szerint a 16 napig tartó esemény során legalább félmilliárd közösségimédia-posztot fog eredményezni globálisan, ezek között pedig várhatóan jelentős számmal lesznek olyanok, melyek súlyosan sértők vagy egyéb módon zaklatók lehetnek az olimpikonok számára.

paris_olympic

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A szervező ezért proaktív szűrési módszert alkalmaz majd - hogy pontosan milyen felületeken és milyen technológiával, az nem egyértelmű - azért, hogy a versenyzők mentális egészségét védje, így azok remélhetően jobban tudnak majd összpontosítani a viadalokra.

A 2024-es nyári olimpia a közelmúltban történt geopolitikai és háborús konfliktusok (Ukrajna orosz inváziója, gázai konfliktus) miatt különösen szenzitív légkörben zajlik majd. Ennek egyik következménye, hogy orosz és belarusz sportolók más nemzetközi sporteseményekhez hasonlóan nem vehetnek részt saját színeikben az olimpián - jóllehet az algoritmus nem csak a politikai indíttatású támadásokat szűri majd ki a NOB szerint.

Bach az olimpiát potenciálisan beárnyékoló politikai feszültségeket firtató kérdések során kitért arra is, hogy a francia belpolitikai események, illetve a sportesemény előtt pár héttel zajló francia előrehozott választások semmilyen módon nem befolyásolják a játékok rendezését, mivel a párizsi olimpia mögött teljes politikai konszenzus volt a helyi törvényhozásban.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.