:

Szerző: Koi Tamás

2024. június 13. 11:45

Ráerősít az eMAG az okostelefon-kereskedelemre

Tovább kívánja erősíteni pozícióit az új okostelefon-értékesítésben az ország legnagyobb webáruháza, az eMAG. A vállalat a használt telefonokat értékesítő és felvásárló Rejoyt használja eladásösztönzőnek.

Immár használt készülékeket is beszámít az eMAG az új okostelefonok vásárlása során, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a cég a független készülékértékesítés szegmensében tovább növelje eladásait és piacrészét. A vállalat a saját érdekkörébe tartozó startupon, a Rejoy-on keresztül végzi a régi készülékek értékbecslését és visszavásárlását, teljesen online folyamaton keresztül.

A mechanizmus részeként az eMAG platformján új telefont vásárló ügyfelek megadhatják az eladni kívánt régi okostelefonjuk típusát és állapotát, hogy arra (első körben egy becsült) ajánlatot kapjanak.

Ha készülékük ez alapján alkalmas a programban való részvételre, akkor azt csomagautomatán vagy futárszolgálaton keresztül a Rejoy.hu szervizébe küldhetik állapotfelmérésre és értékbecslésre. A beszámítás ugyanakkor csak bizonyos gyártók modelljei esetében (jellemzően a maximum néhány éves csúcskategóriás típusoknál) lehetséges, így a Rejoy pl. kizárólag Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei okostelefonokat vásárol meg az ügyfelektől.

smartphones_2

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az elküldött készülék státuszáról az ügyfelek valós idejű frissítéseket találhatnak az eMAG fiókjukban. Az állapotfelmérést és értékbecslést követően az ügyfelek egy-három munkanapon belül banki átutalással kaphatják meg a régi készülék árát az eMAG-tól.

A Rejoy, mely Romániában, Bulgáriában és Görögországban Flip néven van jelen a piacon, 2022 őszén jelent meg Magyarországon, azóta rövid időn belül a legnagyobb, független használt készülék értékesítővé és felvásárlóvá nőtte ki magát az országban.

A cégnek kapóra jött az új készülékek értékesítésének utóbbi egy-másfél évben tapasztalható stagnálása, melyet már az okostelefonokat legnagyobb mennyiségben értékesítő operátorok is éreznek a bőrükön. Alighanem ennek köszönhető, hogy a mobilszolgáltatók közül már kettő (Telekom és Yettel) is forgalmaz használt mobilt, igaz, továbbra sem vásárolja vissza azokat az ügyfelektől direktben.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.